Ero Cloud Computing ja Grid ComputingCloud Computing vs Grid Computing

Google aktiivisesti työntämällä se, cloud computing on tullut hyvin suosittu aihe keskuudessa tietokone asiantuntijat ja jopa tavalliset tietokoneen käyttäjille. Keskustelua on johtanut monet ihmiset kysyä, kuinka cloud computing vertaa muihin tietotekniikka-arkkitehtuurit, kuten grid. Suurin ero cloud computing ja grid on siinä, miten ne jakavat resursseja. Grid-altaat resurssit monista erillisten tietokoneiden ikään kuin he ovat yksi supertietokoneen. Vertailun vuoksi cloud computing tarjoaa resursseja useisiin tietokoneisiin yhdestä, abstrakti sijainti (eli pilven).

Nämä kaksi ovat hyvin erilaisia, ja tämä ero näkyy tehtävät he tekevät. Cloud computing on hyvä suorittaa valtava määrä pieniä tehtäviä. Hyvä esimerkki tästä olisi suuri joukko ihmisiä tekee tekstinkäsittely- tai muuta toimistotyötä. Toisaalta, grid on erinomainen tekee kourallinen hyvin intensiivinen ja monimutkaisia ​​tehtäviä, kuten proteiinin laskostumista. Tietokone, joka hallitsee verkon hajoaa tehtävän useisiin pienempiin osiin ja osoittaa jokainen toiseen tietokoneeseen ruudukon suorittaa.

Ideana cloud computing on, että yksi tietokone, joka asuu pilvi, tai Internet, ei kaikki laskennat satoja tuhansia käyttäjiä ympäri maailmaa. Tämä ei ole oikeastaan ​​mahdollista, koska yksikään supertietokone pystyy käsittelemään niin paljon kuorman 24/7. Ja vaikka siellä oli, se olisi liian kallis. Tämän ongelman ratkaisemiseksi, cloud computing on yleensä asetettu päälle grid arkkitehtuuriin. Pyyntö käyttäjän pilvestä analysoidaan rajapinnan tietokone; Sitten tehtävä on määritetty yhden tai useamman tietokoneen verkkoon. Tällä tavalla grid luo näennäisesti huipputehokas tietokone tarpeisiin pilvi.Suurin etu tässä on se joustavuus. Tietokoneet verkkoon voidaan allokoida dynaamisesti kuka tarvitsee sitä. Kun käyttäjä on valmis, tietokone on sitten vapautuu muille käyttäjille pilvi. Koska emme ole meidän tietokoneita 24 tuntia päivässä, vähemmän tietokoneiden määrä tarvitaan tarpeisiin monien.

Yhteenveto:

1. Cloud computing tuo resurssit yhteen paikkaan samalla grid jakaa sen moniin paikkoihin.
2. Cloud computing on tyypillisesti monille pienille tehtäviä, kun taas grid sopii muutamia suuria tehtäviä.