Ero exFAT ja FAT32exFAT vs FAT32

FAT32 (32 Bit File Allocation Table) on kiistatta suosituin tiedostojärjestelmä nykymaailmassa. Huolimatta huonommuuden nykyisiin tiedostojärjestelmä, se on edelleen käytössä monissa laitteissa. exFAT on ehdotettu korvaa FAT32, joka korjaa monia sen rajoituksia. Suurin ero exFAT ja FAT32 on niiden suurin kapasiteetti. exFAT voidaan teoriassa käyttää osiot jopa 64ZB mutta 512TB on suositellun tason. Vertailun vuoksi FAT32 on teoreettinen suurin osion koko 16TB kanssa 32GB ollessa enemmän tyypillinen koko.

Se ei ole vain tila väliseinän, joka on rajattu FAT32. FAT32 voi pitää tiedostoja, joiden koko on 4 Gt tai enemmän. Se voi tuntua suuri yhden tiedoston, mutta jos usein arkisto asioita, kuten videoita ja korkean resoluution kuvia, 4GB on suhteellisen pieni. exFAT lla on kokorajoitus, mutta se on asetettu 16EB tai 1 miljoona Tt; arvo satoja tuhansia kertoja nykyisen suurin kiintolevyt.

Yksi suurimmista puutteista FAT32 on nopea pirstoutumista tiedostoja. Tämä johtuu siitä, että jatkuva luominen ja tiedostojen poistamisesta luo peräkkäisiä alueita vapaata tilaa. Kun suuret tiedostot sijoitetaan näihin tiloihin, ne murretaan moniin palasiin sopivaksi. exFAT käyttää vapaan tilan bittikartta kuten muutkin moderni tiedostojärjestelmää. Näin exFAT löytää yhtenäistä tilaa, johon tiedosto sovi, mikä vähentää esiintyminen pirstoutuminen.

FAT32 on ollut noin paljon kauemmin, se on ymmärrettävää, miksi se on suurin määrä tukea laitteista. Lähes kaikki käyttöjärjestelmät tukevat FAT32 sekä itsenäisenä laitteet, kuten televisiot, mediasoittimet, ja tällainen. exFAT isn 't tunnustettu monet käyttöjärjestelmät, etenkin vanhemmissa, ja on lähes käyttämätön standalone elektroniikka. exFAT voidaan vähitellen hyväksyä suuremman kapasiteetin kortteja alkaa näkyä, mutta se on vielä nähtäväksi.Jotain, joka on myös syytä huomata, sillä rajoituksella, että exFAT asettaa määrästä tiedostoja voi olla tietyssä hakemistossa. Se sijaitsee hieman yli 2. 7000000-tiedostoja, jotka on vielä melko suuri määrä. Vertailun vuoksi FAT32 doesnt 't asettaa tällainen raja. Sen sijaan se on määrä klustereita, jotka rajoittavat tiedostojen määrän kahtena tiedostoja ei miehittää yksi klusteri.

Yhteenveto:

1. exFAT sallitaan korkeampi ajaa kapasiteettia kuin FAT32.
2. exFAT on suurempi tiedostokoko rajaa kuin FAT32.
3. exFAT käyttää vapaan tilan bittikartta kun Fat32 doesnt 't.
4. FAT32 on enemmän huomiota kuin exFAT.