Ero Jos ja Else JosJos vs Else jos

Ohjelmat eivät aina virtaa peräkkäisellä tavalla. Tilanteet eivät syntyy, kun päätös tehdään tai koodinpätkä, joka on toistettava. Kontrollirakenteet tukea tätä määrittelemällä, mitä on tehtävä ohjelmaan ja millä ehdoilla. Näitä kutsutaan ehtolauseet että arvioida julkilausuman Boolen tuotokset tosi tai epätosi.

'Jos' lauseke C Se on suosittu paljon ohjelmointikieliä. Tärkeimmät syntaksi voi olla erilainen, mutta pseudo-koodi pysyy samana. Pieni koodinpätkä on seuraava:

jos (ehto)

sitten

 toiminta

loppu Jos

Ehto aina Boolen tuloksen. Sano ehto on aurinkoinen ja toiminta on mennä ulos. Joten jos se on aurinkoinen ulkopuolella (tosi), niin henkilö menee kävelylle. Muuten päähän jos rakennetaan suorittamatta mitään.

Edellä konstruktio on suosittu rakenne ohjelmointikielet kuten: C, C ++, Java, Visual Basic ja C #

'If' konstruktio auttaa yhdistämään monia ehtoja. Jos ensimmäinen ehto on todettu olevan totta, niin loput ohitetaan. Let 's katsomaan pseudo koodia C

jos (ehto)

sitten

 toiminta

else if (ehto)

sitten

toimintamuu

 toiminta

loppu Jos

Edellytys edelleen Boolen tuotos. 'If' block johtaa edelleen sisältymistaso. Jos 'jos' ehto on epätosi, sitten 'if' ehto arvioitiin peräkkäin till osuma löytyy. Jos kaikki ehdot epäonnistuu, niin vaikutus on määritelty 'muuten' lauseke suoritetaan. Ymmärtämään sitä paremmin, let 's jatkaa edellä sateinen ehto. 'Jos' ehto pysyy samana. Lets lisätä 'else if' edellytyksen 'myrskyinen,' ja toiminta on 'menossa alakertaan.' The ' muuten 'lauseke sanoo' pysyä sisällä. 'Eli jos se' s myrskyinen ulkopuolella, niin ensimmäinen 'jos' ehto on vääriksi. Käymme 'if' kunto ja huomaavat, että se arvioi olevan totta. Joten henkilö menee alakertaan.

Erot 'jos' ja 'else if':

1. 'jos' ehto on pakollinen ehdollisen konstruktio. 'Else if' ehto

ei voi olla olemassa ilman edeltävää 'jos' lohko.

2. voi olla vain yksi 'jos' block mutta useiden 'if' lohkot.

Yhteenveto:

1. Sekä 'jos' ja 'if' auttaa haara koodin. Ohjelma siirtyy pois sen lineaarisen

suorittamisen.

2. Sekä 'jos' ja 'if' ovat ehdollisia ilmauksia, jotka auttavat päätöksenteossa

käsitellä asiaa.