Ero KMS ja MAKKMS vs. MAK

Windows 'Viime käyttöjärjestelmiä, erityisesti Windows Vista, Windows Server 2008, 2008 R2, Windows 7 ja Office 2010 käyttää aktivointia tekniikkaa nimeltä Volume Activation joka mahdollistaa aktivoinnin automaatio, joka on läpinäkyvä sekä Volume Licensing asiakkaiden ja loppukäyttäjien. Volume Activation käyttää joko Key Management Service (KMS) malli tai Multiple Activation Key (MAK) malli aktivoimaan mainitun järjestelmissä. Asiakas voi käyttää molempia tai jompaakumpaa mallien. Suurin ero on siinä näppäintyypistä työskentelee aktivointi. Lisää että käytännön näkökohdat, kuten organisaation tyyppi, verkon koon, OS versioita mm.

KMS vapautettiin heti Volume -lisenssiavain tekniikkaa, joka vaaditaan aktivoitumatta lainkaan. KMS ei vaadi aktivointia, mutta asiakkaat voivat tehdä tämän omassa verkossa, joka toimii keskeisellä paikalla, jossa kaikki asiakkaat saavat aktivointiavaimen. Se on suunniteltu erityisesti yritysasiakkaille ja on parhaiten yhteensopiva Vistan ja Windows 2008. MAK, toisaalta, vaatii vain yhden kerran aktivaatio jonkinlaista tukea Microsoft 's isännöi aktivointipalvelut tai MAK Proxy Server.

Aktivointi MAK on mahdollista yksilöllinen numeronäppäintä, joka kykenee aktivoimaan tietty määrä tietokoneita. Sikäli kuin asennuksen osalta, KMS osoittautuu kätevä, koska se mahdollistaa tietokoneen automaattisesti tunnistaa sen kautta DNS. Edellytyksenä on dynaaminen DNS SRV kirjaa tukea. Ilman sitä, se voi vaatia oppaat ja yksilön pääsy asiakkaille 'rekisterin paikantaa paikalliseen KMS. Kanssa met esitietovaatimukset, enää asiakas kokoonpano aktivointia vaaditaan asennuksen, vaikka vasta-asennettu tietokoneisiin, niin kauan kuin ne ovat verkon sisällä.

MAK aktivointi tarvitsee innokas valvonnan asennuksen ja aktivointi. Jokainen PC, jota lisätään aktivointiin on yhtä suuri kuin yksilölliset määritykset. Kuitenkin MAK doesnt 't tarvitse internet suorittaa aktivoinnin. Samoin KMS pystyy myös loppuun ilman muutoksia palomuurin. Base vaatimus on se varmistaa, että KMS isäntä voi muodostaa yhteyden Microsoftin' s volyymikäyttöoikeuksista palvelimia.

Mitattuna aktivaation kapasiteettia ja viimeinen, MAK on edullisempi kuin KMS. Entinen on kertaluonteinen, päättymätön aktivointia. Se ei 't vaativat usein päivityksiä kanssa Product Key, mikä parantaa turvallisuutta aktivointiin vika. Ainoa haittapuoli olisi sen rajoitettu määrä aktivointi, jolloin määrä asiakkaita, jotka voidaan huolehditaan riippuu lupien määrä ostettujen, näin lisäten tarve takaisinosto lisenssejä ajan. Kääntäen, KMS on ylläpitää kaksi tasoa uudelleenaktivointitoiminnon 6 kuukauden välein. Ensimmäinen taso koostuu jokaisen asiakkaan verkon sisällä ja toiseksi, KMS isäntä. Tämä merkitsee ylimääräistä tehtäväksi säännöllisesti seurantaa KMS-palvelin, DNS, asiakkaat ja niiden yhteyden tila.

Mikä 'hyvä niin siitä kuitenkin on, että se voi aktivoida lukemattomia asiakkaita riippumatta lisenssin. Toinen tärkeä tekijä on organisaation' IT rakenne (eli tietokoneiden määrä, tyyppi koneiden '' kannettava tietokone tai työpöydällä määrä alahaaroja / osastot). KMS toimii parhaiten yli 50 tietokonetta, enimmäkseen työpöytiä, ja keskitetyn perustamiseen. Tämä johtuu siitä, että se on erittäin riippuvainen sen KMS isäntä. Vaikka asiakas on mahdollisuus käyttää useita isäntiä, se on silti erinomainen säilyttää yhden palvelimen; muuten, se lisää riskiä eheyttä asiakkaan-DNS-palvelimen välisen yhteyden, ja puhumattakaan, enemmän huoltoa ja todennäköinen vianmääritys työtä. Toisin KMS, MAK toimii joustavammin jopa alle 25 tietokonetta, sekä kannettavan tietokoneen ja pöytätietokoneiden, hajautetun IT rakenteisiin. Se aiheuttaa ei paljon rajoitusta ei väliä kuinka IT-infrastruktuurin on organized- riippumatta, jos se on useita oksia, korkea turvallisuus verkkojen ja käyttää hyvä sekoitus työasemia ja kentän tietokoneita.Yhteenveto:

1. KMS vaatii aktivoinnin mutta päästää käyttäjät tekevät tämän verkon sisällä. Samaan aikaan, MAK edellyttää kertaluonteinen aktivointimaksu vain.

2. Suorita aktivointi MAK ei tarvitse internetyhteyttä. KMS, sinun täytyy kytkeä Microsoftin 's käyttöoikeuspalvelimiin.

3. MAK 's aktivointia ei tarvitse uusia. KMS, se täytyy aktivoida kuuden kuukauden välein.