Ero i3 ja i5 i3 vs i5

Uusimmat Intel Core mikroprosessorit ovat i3, i5 ja i7. Useimmille ihmisille, i7 on poissa, ja valinta on yleisesti välillä i3 ja i5. Tärkein ero niiden välillä on markkinoita, joihin ne on tarkoitettu. I3 on ​​lähtötason tarjoamista Intel suunniteltu halvimmalla hinnalla piste. Toisaalta, i5 on keskitason tarjontaa; hieman pricier mutta tarjoaa myös paremman suorituskyvyn kuin i3.

Valitessaan i5 ja i3, sinun pitäisi ottaa huomioon, että vaikka kaikki i3 ovat kaksiytimisiä, i5-prosessorit ovat dual core ja quad core malleja. Dual core i5s voi olla hieman parempi kuin i3, mutta quad core mallit ovat varmasti harppauksin eteenpäin. Ylimääräiset kaksi ydintä antaa i5 paljon enemmän prosessointitehoa moniajo ja rinnakkaislaskennan.

Toinen etu i5-prosessori on ottaa turbo boost. Turbo Boost on Intelin tekniikka, jonka avulla prosessori dynaamisesti overclock yli tyypillisen nopeuden, kun käyttöjärjestelmä tarvitsee sitä. Dynaaminen overclocking rajoittaa vain voimalla ja lämmöntuotto rajat prosessori ja on erittäin hyödyllinen, kun vain tehdä raskasta tietojenkäsittely ajoittain. I3 puuttuu turbo boost, ja kellotaajuus pysyy samana. Voit todennäköisesti overclock se manuaalisesti, jos olet niin taipuvainen tekemään niin, mutta se aiheuttaa tietokoneen kuluttaa enemmän virtaa ja voi tehdä vähemmän vakaana.

Lopuksi on jonkin verran eroa, kun se tulee välimuistiin tai erittäin nopea muisti, joka on sisällytetty prosessori. Kaikki i3 prosessorit on sama 3 Mt välimuistia. Ja vaikka jotkut i5-prosessorit on myös 3MB välimuisti, kalliimpiin malleihin voi olla 4 Mt, 6 Mt, ja jopa 8 Mt. Välimuisti on erittäin tärkeä, koska se on paljon nopeampi kuin RAM. Enemmän se tarkoittaa, että prosessori pääsee hitaammin RAM paljon harvemmin.Lopulta se 's alas tarpeitasi. Tavallisen tehtäviä, kuten Internetin selailuun, katsella elokuvia, ja kevyt pelaaminen, i3 on luultavasti enemmän kuin riittävä. Niille, jotka pelaa peleissä tai tehdä valokuvien ja videoiden editointiin, joka on i5 voi olla tarpeen.

Yhteenveto:

1. i5 on luokiteltu tier korkeampi kuin i3.
2. i3 on saatavilla vain kahden ytimen taas i5 on saatavana kahden tai neljän sydämiä.
3. i5 on Turbo Boost, kun i3 doesnt 't.