Ero Flex ja AJAXFlex vs. AJAX

Sekä Flex ja AJAX ovat teknologiavaihtoehdon kehittää rikkaita internet-sovelluksia. Kuitenkin olennaista on päättää joko vaatimustensa mukaisesti, koska ne ovat paljon eroja. Flex on avoimen lähdekoodin alustan sovellusten kehittämiseen, jotka jaetaan vain Flash Player. Kielistä sisältyvät Flex ovat Action Script ja MXML; ja AJAX sisältää HTML, JavaScript ja XML koodaus luoda asynkronisen vuorovaikutusta palvelimen ja asiakkaan. Flex vie enemmän aikaa oppia kuin AJAX. AJAX pidetään taktista parannuksia, kun taas Flex on edullinen, kun kyseessä on strateginen toteutuksia.

Kun se tulee määrittämiseen, mitä tekniikkaa tulisi käyttää mihinkään tiettyyn tilanteeseen, Flex on edullisempi kuin AJAX kaikille suuren mittakaavan käyttäjien tuottavuutta sovelluksia, tai suurempi RIA. Toisaalta, AJAX pidetään enemmän pienempiä RIA asennuksia, ja niissä tilanteissa, joissa suorituskyky on tärkeää, tai usein päivityksiä tarvitaan. Kun se tulee animaatio, joka osoittaa navigoinnin muuttuu tai on vain tarkoitus viihdyttää käyttäjää, Flex on ainoa ratkaisu, kuten AJAX ulottuu hyvin rajoitetun tuen tässä yhteydessä. Bittikartta manipulointi on myös natiivisti tukee Flex, kun taas AJAX tarjoaa epäjohdonmukainen tukea sitä, tai se voi vaatia laajaa vuorovaikutusta palvelimen ja asiakkaan.

On melko edullista joskus tehdä HTML sovelluksesta, joka tukee täysin AJAX, mutta Flex tarjoaa erittäin rajoitetun tuen, ilman kehyksiä, HTML-taulukoita, JavaScript, jne. Nyt, kun se tulee tulkita koodeja suoritettavia toimia, AJAX mukaan jokaisen verkkoselaimen tulkita koodia erikseen, kun taas tapauksessa Flex, yksi plugin selaimeen mahdollistaa rajat selaimen cross-platform tulkinta koodia. Varten lisäämään tarkkuutta ja laadunvarmistus, AJAX sovellus käy läpi automaattisen testauksen kautta web-sivun automaattinen testaus välineet. Toisaalta, Flex sovellus itse sisältää kehyksen automaattinen testaus, joka sisältää QTP työkaluja.

Video on tullut tärkeä osa verkkoteknologia näinä päivinä. Eniten hakemuksia vaativat videon ja äänen streaming se viestintään tai viihde tarkoituksiin. Tämä ominaisuus tukee täysin Flex, laadukkaita video toimintaa. Kuitenkin, se ei tue natiivisti AJAX, ja edellyttää erillistä plugin toistaa videoita. Ottaen huomioon kaikki nämä erot, yksi tarvitsee tehdä valintansa omien tarpeidensa mukaan.

Yhteenveto:

1. kielet sisältyvät Flex ovat Action Script ja MXML, kun taas AJAX sisältää HTML, JavaScript ja XML.2. Flex vie enemmän aikaa oppia kuin AJAX.

3. AJAX pidetään taktista parannuksia, kun taas Flex on edullinen strategisen toteutuksia.

4. Flex on edullinen suuremmille RIA, kun taas AJAX pidetään enemmän pienempiä RIA asennuksia.

5. Flex tarjoaa natiivin tuen animaatio, bittikartta manipulointi ja videon ja äänen suoratoisto, kun taas AJAX ulottuu vähän tukea niitä.