Ero salaus ja hajautus Salaus vs hajautus

Salaus on prosessi muuntaa tekstitiedosto (joka on hyödyllistä tietoa) käyttäen algoritmia tulee teksti voidaan lukea joku, joka on avain tämän tiedon lukituksen avaamiseksi. Algoritmi käyttää kutsutaan salakirjoitus, ja avata data täytyy olla avain. Eräs yksinkertaisimmista salausprosessit on Caesar Shift joka käyttää yksinkertaista avain. RSA on suosituin salausmenetelmä. Tämä menetelmä hyödyntää julkisen / yksityisen avaimen salausta, joka mahdollistaa tietojen vaihto välillä lähettäjän ja vastaanottajan. Vain henkilö, jolla on oikea julkisen / yksityisen avaimen voi purkaa tämän viestin. Salaus on kaksisuuntainen prosessi. Tietoa, joka salataan lähettäjän 's pää puretaan vastaanottimessa' s loppuun.

Hajautusta on toinen salauksen menetelmä, joka muuntaa tiedot viestin, joka ei ole avain avaa se. Itse viesti on peruuttamaton, ja et voi saada alkuperäiset tiedot takaisin. Siten se 'sa yksisuuntainen prosessi. Voit todentaa, jos alkuperäinen tieto on sama kuin hajautettu viesti, samaa ristikkoalgoritmissa levitetään alkuperäisen viestin ja sitten verrataan hajautettu viesti samankaltaisuuksien. Ainoa tapa saada alkuperäisen tieto on joko tietämättä etukäteen tai brute force menetelmällä.

Erot salaus ja hajautusta:

Salaus työllistää algoritmi muuntaa viestin, joka voi avata avain saada takaisin alkuperäisen viestin. Vuonna hajautus, kun viesti muunnetaan, ei ole mitään keinoa saada se takaisin.

Salaus on kaksisuuntainen prosessi taas hajautusta on yksisuuntainen prosessi.

Salaus, saat alkuperäisen viestin vastaanottaja 's pää, joka ei ole mahdollista hajautus. Sinun täytyy hakea brute force menetelmä saada viesti takaisin.

Hajautusta työllistää monia: 1 kartoitus menetelmä, koska jokaista tulo on pienempi tuotos mahdollinen. Salaus, toisaalta, työllistää 1: 1 kartoitus tulon ja lähdön.Yhteenveto:

1. hajautus muuntaa mielivaltaisen pituuden tulo pienempään kiinteä pituus tuotos.

2. Salaus on kaksisuuntainen prosessi, johon liittyy avain purkaa viestin.

3. hajautus on peruuttamaton prosessi, koska alkuperäistä viestiä ei voi palauttaa.

4. Joten sitä käytetään tarkistaa, ovatko tulo.