Ero AHCI ja ATAAHCI vs ATA

ATA (AT Attachment) on standardi, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja on alun perin suunniteltu luoda rajapinta tallennuslaitteiden, kuten kiintolevyjen ja CPU. Koska ATA on hyvin vanha, se on parannettu muutaman kerran. On olemassa kahdenlaisia ​​ATA, ensimmäinen on Parallel ATA (PATA) ja toinen on Serial ATA (SATA); vaikka käyttö ATA viittaa usein entisen kuin ATA ja PATA ovat synonyymejä ennen kynnyksellä SATA. Toisaalta, AHCI (Advanced Host Controller Interface) on Host Controller käyttöliittymä, joka on suunniteltu SATA. Se määrittelee miten tieto välitetään välillä tallennuslaite ja isäntä.

Kuten AHCI on suhteellisen uusi, se ei ole yhteensopiva vanhempien ATA. Se on mahdollista vain käyttää AHCI SATA käytössä emolevyt ja kiintolevyt. Vaikka käytettäisiin SATA, käyttäjät vielä mahdollisuus, käytetäänkö AHCI tai vanhempaa PATA toteuttamista. Tämä on tarkoitus parantaa yhteensopivuutta vanhemmissa laitteissa, jotka ovat SATA mutta ei voi toteuttaa AHCI. Jos sinulla on jo Windows-asennuksen kanssa ATA valittu, se on vähän vaikea vaihtaa AHCI kuin järjestelmissä ei välttämättä ole oikeat ajurit on asennettu, joka johtaa Blue Screen of Death. Helpoin ja yksinkertaisin tapa siirtyä AHCI on tehdä tuore asentaa käyttöjärjestelmän. Vaikka se on helppo, se vielä kestää kauan, ja se ei voi olla hyvä aika.

AHCI ei ole ilman sen etuja. Se ei voi olla kannattavaa mennä yksityiskohtia spesifikaation mutta AHCI avaa kaksi ominaisuuksia, et löydä kiintolevyt, jotka käyttävät ATA. Ensimmäinen on kuuma-tukkeudu tai mahdollisuuden lisätä / poistaa kiintolevyt järjestelmästä ilman käynnistää tietokone. Pohjimmiltaan kohtelee kiintolevyjen kuten muistikortit tai irrotettava media. Toinen ominaisuus on NCQ (Native Command Queuing). NCQ mahdollistaa ohjaimen muuttaa järjestystä pyynnöt minimoimiseksi määrän kierroksia tarvitaan poimia kaikki tiedot.

Yhteenveto:AHCI on ohjausliitäntäsanojen kun ATA on standardi yhdistää tallennuslaitteita

AHCI ei ole yhteensopiva ATA