Ero MPLS ja VuokrayhteyttäMPLS vs Vuokrayhteyttä

MPLS ja kiinteiden yhteyksien molemmat tarjoavat WAN-yhteyden. Vaikka MPLS on toteutettu täysin mesh, kiinteän yhteyden muodostaa yhteyden kahden pisteen välillä.

MPLS

'MPLS' tarkoittaa 'MPLS.' Se on tietojen kuljettavien mekanismi. Datapaketit osoitetaan tarroja MPLS-verkossa. Sen sijaan, että tarkastellaan paketin itse, paketin toimittamisesta päätökset tehdään puhtaasti sisällöstä etiketti. Jokaisessa pisteessä uusi tarra on kiinnitetty paketin kertoa reititin, mitä on tehtävä kanssa paketin kunnes se saavuttaa määränpäähän. Käyttämällä mitä tahansa protokollaa se mahdollistaa luomisen päästä-päähän piirien kaikkien liikennemuotojen välineellä.

Se on monimutkainen kehys toimintoja. Riippuvuus tietystä data link layer tekniikkaa, kuten Synchronous Optical Networking, Frame Relay, Asynchronous Transfer Mode on eliminoitu tällä mekanismilla, ja myös, että tarvitaan useita 2-kerroksen verkkoja tyydyttää eri liikenne on eliminoitu. MPLS on jäsenenä pakettikytkentäisen verkoissa. MPLS on usein kutsutaan kerrokseen 2. 5-protokollaa, koska sen toiminta on OSI mallin. Se on suunniteltu antamaan yhtenäisen tiedonsiirtokykyä palvelua sekä pakettivälitteiseen asiakkaiden ja piiri-asiakkaat. Sen käyttö ovat monenlaisia ​​liikenteen kuten Ethernet kehyksiä, SONET, native ATM, IP-paketteja.

MPLS on korvaamassa vanhempia tekniikoita tällä hetkellä nopeasti.
MPLS erityisesti annostelee kanssa signalointi-protokolla ja solu-kytkentä matkatavaroiden ATM. Siinä tunnustetaan myös, että ATM-soluja ei enää tarvita ytimessä nykyaikaisten verkkojen modernit verkot ovat niin nopeita, että jopa täyspitkiä paketit (1500 bytes) ei aiheudu reaaliaikaista jonotuksen viiveitä. Tärkein etuja käyttämällä MPLS ovat, että se yksinkertaistaa paketin toimittamisesta vähentämällä monimutkaisuuden, liikenteen sääntely, ja verkon skaalautuvuus.Vuokrayhteyttä

Palvelu välinen sopimus asiakkaan ja palveluntarjoajan sanotaan olevan kiinteiden yhteyksien. Palvelun tarjoaja sitoutuu antamaan symmetrisen tietoliikenteen juovan eri paikoissa, joilla kuluttaja suostuu maksamaan kuukausivuokran. Se ei ole puhelinnumeroa toisin kuin perinteiset puhelinlinjan. Kummallakin puolella linja on kytketty toiseen. Kiinteiden yhteyksien voidaan käyttää tietojen, Internet, tai puhelimitse. Jotkut yhdistää kaksi PBX ja jotkut ovat rengas alas palveluja.

Kiinteät yhteydet ovat enimmäkseen käytetään yritysten voivat liittää kaukainen toimistoissa. Se on aina aktiivisena toisin modeemiyhteyttä. Kiinteiden yhteyksien palkataan vuosittain. Se voi kuljettaa ääntä, dataa tai molempia. Tärkeimmät hyödyt kiinteiden yhteyksien ovat, että ne ovat yksityisiä, joten se on korkeampi sekä nopeutta, luotettavuutta ja kestävyyttä.

Yhteenveto:

1. MPLS ja kiinteiden yhteyksien molemmat tarjoavat WAN-yhteyden.
2. Suurin ero on, että MPLS haluttaessa voidaan toteuttaa täysin mesh kun taas kiinteiden yhteyksien yhdistää kaksi sivustoja.