Ero Vector ja bittikarttaVector vs Bitmap

Edustavan kuvan digitaalisessa muodossa, on olemassa kaksi tapaa; vektorit ja bittikarttoja. Tärkein ero niiden välillä on siinä, miten ne piirtää kuvan. Vektori käyttää matemaattisia yhtälöitä muodostaa primitiivisiä muotoja, kuten ympyröitä, viivoja ja käyriä, jotka sitten yhdistetään, jolloin muodostuu haluttu kuva. Toisaalta, bittikartan on pohjimmiltaan verkkoon eri värejä, jotka sulautuvat yhteen, jolloin pettää silmä osaksi näkemään kuvan sijasta selkeää värillistä laatikkoa.

Yksi etu vektoreiden on sen riippumattomuus resoluutio. Vaikka et zoomata kuvaa, kaaret ja reunat silti säilyttää terävyyden. Bittikartat on kiinteä resoluutio, ja jos sovelletaan liiallista suurennos sitä, yksittäiset lohkot alkavat tulla havaittavissa. Tämä koskee myös tulostamaan suuria kopioita kuvan. Bittikartat olisi venyttää ja näyttävät pixelated jos alkuperäinen kuva ei ole tarpeeksi korkea resoluutio.

Toinen etu on koko. Suuri bittikartta sisältää paljon pikseliä, ja jokainen pikseli ottaa suuri määrä mahdollisia väriyhdistelmiä, tiedoston koko voi olla hyvin suuri. Vektoreilla, luettelo matemaattisia yhtälöitä, jotka määrittelevät kuvan vie huomattavasti vähemmän tilaa. Lopuksi vektorit ovat suuria, kun se tulee muokkausta. Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa olet muokata vektorigrafiikka, se ei menetä mitään yksityiskohtia. Bittikartta ei ole niin onnekas, koska se kärsii hieman hajoamista joka kerta kun sitä muokataan. Vaikutus on helposti yhdistyy useita muokkauksia.

Yksi alue, jossa vektori ei ole parempi kuin bittikartta on kuvia. Luonteen vuoksi kuvia tekee epäkäytännöllistä käyttää vektoreita koska esineitä valokuvan ei voida helposti edustettuna alkeellisia muotoja. Ei ole muuta keinoa kuin käyttää bittikartta.Tavallinen käytäntö editointi on luoda vektorigrafiikkatiedosto. Sen jälkeen rasteroituna tai muuntaa bittikartta, kun se on viimeistelty. Sen jälkeen, kun se on muunnettu bittikartta, se ei enää ole mahdollista palata takaisin vektori kuva.

Yhteenveto:

1. Vektori käyttää matemaattisia yhtälöitä edustamaan grafiikka samalla bittikartan käyttää verkkoon värejä
2. Vektorikuvien säilyttää terävyys milloin tahansa suurennustasolla vaikka bittikarttoja ei
3. Vektorikuvien tyypillisesti vievät vähemmän tilaa kuin bittikarttoja
4. Vektori doesnt 't kärsivät huonontumista editoinnin aikana bittikarttoja do
5. Bittikartat ovat parempia kuvia kuin vektorit