Ero Palomuuri ja välityspalvelimenFirewal vs Välityspalvelin

Palomuurien ja välityspalvelimia kaksi teknologiaa, jotka ovat hyvin yleisiä, kun puhumme internetistä. Molemmat palvelevat hyvin samanlaisia ​​rooleja kuin yhdyskäytäviä paketeille läpi päästäkseen määränpäähänsä. Tästä huolimatta on olemassa yksi perustavanlaatuinen ero palomuurin ja proxy-palvelimen. Ensisijainen tarkoitus palomuuri on estää luvattoman yhteyden muodostamista ja pääsy verkkoon. Sen sijaan, välityspalvelin 's pääasiallinen tarkoitus on toimia rele helpottamiseksi yhteys kahden pisteen välillä.

Oikeastaan ​​välityspalvelimia voi myös palomuureja kun ohjelmoitu tekemään niin. He voivat tarkastaa paketit, joita lähetetään ja vastaanotetaan, hävitä tai anna niiden läpi riippuen sääntöihin, jotka on vahvistettu.

Koska sen toiminto on tyypillistä nähdä palomuurin kuin chokepoint välillä paikallisen verkon ja julkisen verkon, kuten Internetin. Lähtevä liikenne on sallittua, kun taas ei-toivotun saapuva liikenne on yleensä estetty. Voit myös löytää välityspalvelimien tässä setup. Mutta, se ei myöskään ole harvinaista nähdä välipalvelinten on Internetissä molemmin puolin. Näitä kutsutaan auki välityspalvelimia. Tekee saman palomuurin päämäärän vastaista, koska se voidaan helposti kiertää toista kautta.Kuten edellä jo todettiin, palomuuri toimii suodattaa pois mahdollisesti haitallisen yhteyspyynnön suojellakseen sisäisen verkon julkisen verkon tai internet. Vaikka välityspalvelimia on paljon käyttötarkoituksia, yleisin nykyään on tarjota anonymiteetin internetin käyttäjille. Koska välityspalvelin on yksi, joka todella koskettaa sivusto, että käyttäjä haluaa vierailla, hänen IP-osoitteen ja muita tunnistettavia tunnistetietoja ei paljasteta. On myös tavallista, että ihmiset käyttävät proxy-palvelimia, jotta selaa web-sivustoja, jotka ovat kiellettyjä niiden verkossa. Jos pääkäyttäjä on kieltänyt katselu sivustot kuten Facebook, välityspalvelimen avulla olisi voit kiertää että sääntöä käytät epäsuoraa reittiä.

Yhteenveto:

1. Palomuuri estää yhteydet samalla välityspalvelimen helpottaa yhteyksiä
2. välityspalvelimen voi toimia myös palomuurina
3. palomuurit ovat usein olemassa rajapintana yleisen ja yksityisen verkon samalla valtakirjoja voi myös esiintyä kanssa julkisten verkkojen molemmin puolin