Ero Yhtälöt ja toiminnotYhtälöt vs Toiminnot

Kun opiskelijat kohtaavat algebran lukiossa, erot yhtälö ja funktio tulee epätarkkuutta. Tämä johtuu siitä, että käyttää ilmaisuja ratkaisemisessa muuttujan arvo. Sitten taas, eroja näiden kahden vedetään niiden lähtöihin. Yhtälöt voi olla yksi tai kaksi arvoa muuttujien käyttää riippuen arvosta rinnastaa ilmaisua. Toisaalta, toimintoja voi olla ratkaisut perustuvat panos muuttujien arvot.

Kun yksi ratkaisee arvon 'X' yhtälö 3x-1 = 11, arvo 'X' voidaan johtaa kautta osaksi kertoimien. Tämä antaa sitten 12 kuin yhtälön. Toisaalta, funktio f (x) = 3x-1 voi olla vaihtelevia ratkaisuja riippuen annetaan arvo x. In f (2), toiminto voi olla arvo on 5, samalla kun se f (4) voi antaa pois toiminnon 's arvo 11.
Yksinkertaisemmin, arvon yhtälö määritetään arvo ilmaukset rinnastetaan, kun taas arvoa toiminta riippuu arvosta 'X' määritetty.

Sen selkeyttämiseksi, opiskelijoiden pitäisi ymmärtää, että funktio antaa arvon ja määrittelee niiden väliset suhteet kahden tai useamman muuttujan. Jokaista arvo 'x' määritetty, opiskelijat voivat saada arvon, joka voi kuvata kartoitus 'X' ja toiminto tulo. Toisaalta, yhtälöt osoittavat välisestä suhteesta kaksi puolta. Oikealla puolella rinnastaa arvo tai lauseke vasemmalle puolella yhtälö tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että arvo molemmin puolin on sama. On selvä arvo, joka täyttää yhtälön.

Kuvaajia yhtälöiden ja toimintoja myös vaihdella. Sillä yhtälöt, X-koordinaatti tai abskissa voi ottaa eri Y-koordinaatteja tai erillisiä koordinaatit. Arvo 'Y' yhtälö voi vaihdella jos arvot 'X' muuttuu, mutta on tapauksia, joissa yksittäinen arvo 'x' voi aiheuttaa useita ja erilaisia ​​arvoja 'Y.' Toisaalta, abskissa funktion voi olla vain yksi ordinaatta kun arvot on määritetty.Eri testit sovelletaan myös tarkkuutta arviointeja yhtälön ja funktiokaavioita. Kuvaaja yhtälön piirretään yhden rivin lineaarinen ja paraabeli korkeamman asteen yhtälöt vain leikkaavat yhdessä pisteessä, jossa on pystysuora viiva piirretään kuvaaja.
Kuvaaja funktion kuitenkin leikkaavat pystysuoraa viivaa kahden tai useamman pisteen.
Yhtälöt voidaan aina piirretään, koska lopulliset arvot 'x' ratkaista osaksi, poistamista, ja vaihdot. Niin kauan kuin opiskelijalla on arvot kaikki muuttujat, se olisi helppo ne vetää yhtälö on karteesinen tasossa. Toisaalta, toimintoja ei voi olla kuvaajan lainkaan. Johdannainen operaattoreille, esimerkiksi, voi olla arvoja, jotka eivät ole todellisia numeroita, ja siksi ei voi graafisesti.

Nämä asiat on sanottu, on loogista päätellä, että kaikki toiminnot ovat yhtälöitä, mutta ei kaikki yhtälöt ovat toimintoja. Toiminnot, sitten tullut osajoukko yhtälöitä, joissa ilmaisuja. Niitä kuvataan yhtälöillä. Näin ollen, laittamalla kaksi tai useampia toimintoja laskutoimitus voi muodostaa yhtälö, kuten f (a) + f (b) = f (c).

Yhteenveto:

1. Sekä yhtälöitä ja toiminnot käyttävät ilmaisuja.
2. arvot muuttujien yhtälöt arvon perusteella rinnastaa, kun taas arvot muuttujien toimintoja osoitetaan.
3. pystysuora viiva testissä, kuvaajat yhtälöitä leikkaavat pystysuoraa viivaa yksi tai kaksi pistettä, kun taas kuvaajat toimintoja voidaan leikata pystysuoraa viivaa useita pisteitä.
4. yhtälöt aina kuvaajan taas joitakin toimintoja ei voida graafisesti.