Ero KSH ja BASHKSH vs BASH

On monia 'kuoret' in sekä Linux ja Unix. Kaksi erilaista näistä lukuisista kuoret ovat KSH ja Bash.

KSH ja Bash ovat kuoret alalla tietokoneiden ohjelmointi. Pohjimmiltaan ne ovat kuoret on omat komennot ja ominaisuuksia. KSH ja Bash ovat hieman sukua toisilleen koska KSH käsittää piirteitä .sh tai Bourne shell, edeltäjä Bash kuori.

Kuten kuoret, molemmilla on ohjelmoitava kuoret ja komento prosessorit Linux- ja UNIX tietokonejärjestelmiä. He myös suorittaa komentoja käytettäväksi näppäimistön kautta terminaaliin tai tiedostosta.

KSH tunnetaan myös Korn kuori. Korn Shell kehitti David Korn, ja se yrittää yhdistää ominaisuuksia muiden kuoret kuten C kuori, TC kuori ja Bourne shell. Sen avulla kehittäjät voivat luoda uusia komentotulkkikomentoja tarvittaessa.

Korn shell on kehitetty useita vuosia ennen syntymistä BASH kuori. Koska se on vanhempi kuin BASH, se on vähemmän resursseja, ja se houkuttelee myös rajoitettu tietokoneen käyttäjille. Vastapainoksi Korn Shell on julkaissut eri versioita kuten pdksh (Public domain ksh), mksh (muunnos pdksh), ksh88 ja aivan äskettäin ksh93.

Korn shell on hakurakenne ja käsittelee silmukan syntaksi parempi kuin Bash. Korn shell 's print komento on myös parempi kuin Bash' s kaiku komento. Tämä kuori 's r-historian komento mahdollistaa nopeamman tekemässä uudelleenjärjestämistä vanhempien komentoja.Toisaalta, 'Bash' tarkoittaa 'Bourne Again Shell.' Se on pohjimmiltaan klooni Bourne shell (tai .sh). Se luotiin Ilmaisohjelmiston Software Foundation, ja se on kirjoitettu ja GNU tai General Public License. Nämä olosuhteet tekevät Bash kuoren julkisena domain kuori ja täysin ilmainen ja laajalti käytetty avoimen lähdekoodin yhteisölle.

Koska se heijastelee joitakin ominaisuuksia alkuperäisen Bourne kuori, se on myös samanlaisia ​​piirteitä kanssa Korn kuori joidenkin lisätty laajennuksia. Bash, verrattuna KSH kuori, on uudempi, enemmän suosittu, ja on lukuisia resursseja ihmisille, jotka haluavat oppia käyttämällä tätä erityistä kuori.

Kaksi hyödyllisiä ominaisuuksia Bash ovat välilehti loppuun ja helpompi tapa määrittää nopeasti, jotta näyttää nykyisen hakemiston. Bash on myös nykyisen oletuksena kuori monissa Linux malleissa.

Molemmat kuoret voidaan käyttää vaihdellen, koska ne molemmat kuuluvat ja ascribe joitakin ominaisuuksia Bourne shell. Syntaksi on KSH kuori voi ajaa on Bash shell kohtaamatta virheitä tai ongelmia.

Yhteenveto:

1. Sekä KSH ja Bash toimivat interaktiivinen komentotulkeissa ja komento ohjelmointikieliä Linux tai UNIX-järjestelmissä.
2. KSH ja Bash kuoret ovat myös tuotteita yhdistelmiä muita kuoria 'ominaisuuksia. Bash ja KSH ovat Bourne-yhteensopiva kuoret. Koska niillä on monia yhteisiä piirteitä ja päällekkäin, on vaihdettavissa käyttää. Tämä aiheuttaa jonkin verran hämmennystä aloitteleville käyttäjille .
3. Molemmat kuoret ovat vakiona kuorista UNIX ja voidaan korvata riippuen käyttäjän 'tarpeiden ja mieltymysten mukaan. 4. KSH on käytettävissä käyttää monissa alustoilla sekä Bash.
5. Bash on uudempi kuori verrattuna KSH kuori. Bash, koska uusi kuori, on enemmän resursseja ja enemmän tietokoneen käyttäjille seuraajia. Bash on ilmainen ja julkisten palvelujen kuori, jota usein käytetään avoimen lähdekoodin yhteisöt ja sovelluksia.