Ero PDF / A ja PDF / X PDF / A vs PDF / X

PDF tai Portable Document Format, on saavuttanut laajaa hyväksyntää, koska sen kyky tehdä asiakirjoihin oikein riippumatta alustan, että se on tehty tai katsella. Koska sen suosio, muut variantteja se luotiin, jotka oli tarkoitus käsitellä tiettyjä alueita; kaksi näistä ovat PDF / A ja PDF / X. Suurin ero PDF / A ja PDF / X on mitä he käsittelevät. Entinen kahvat tiedostot on tarkoitus varastoida pitkäksi aikaa tai arkistoida kun taas jälkimmäinen käsittelee vaihto grafiikkaa tai kuvia.

Kumpikin on eri vivahteita, jotka optimoivat tiedostotyypin aiottuun käyttöön. PDF / A on mahdollista, että tietyt yhteydet ja fontteja ehkä enää pysty tulevaisuudessa, kun tiedosto avataan. Viittaaminen näitä resursseja sisällä PDF / A-tiedosto luultavasti johtavat rikki yhteyksien ja aiheuttaa tiedosto ei tehdä oikein. Tämän vuoksi PDF / A-tiedostoja vaatia, että kaikki resurssit upotettu itse tiedosto eikä vain viitattu. Vaikka tämä saattaa lisätä tiedoston turhaan, varsinkin jos suuria kuvia sisältyvät, se varmistaa, että asiakirja olisi aina käsitellä oikein, vaikka se avataan vuosikymmeniä myöhemmin.

PDF / X, painopiste on siirtynyt varmista, että resurssit ovat käytettävissä sen varmistamiseksi, että kuva, erityisesti värit, oikein välillä koneesta toiseen. Tämän vuoksi PDF / X luo rajoituksia siitä, mitä väripalettia voidaan käyttää kuvien; ja silloinkin, jokainen kuva dokumentissa tarvitsee julkilausuman kuormalavatyypin käytetty. PDF / X edellyttää myös, että asiakirjan tila mikä versio PDF / X se käyttää. Lopuksi, PDF / X ei salli aktiivista sisältöä, joka voi häiritä kuvan. Tämä sisältää allekirjoituksia, kommentit, upotetut media, kuten videota ja ääntä.Päättyä, PDF / A ja PDF / X on kaksi erikoistunutta Saharan versioita PDF erityistehtäviä varten. Jokaisella on oma markkinarako joten ei ole oikeastaan ​​mitään syytä sekoittaa ne keskenään. Ja ellet käytä tiedostoja varten totesi täällä, ei liene tarvetta käyttää joko tyyppiä kuin perus PDF-tiedosto olisi todennäköisesti tarpeeksi hyvä useimpiin tehtäviin.

Yhteenveto:

1. PDF / A ja PDF / X ovat osajoukkoja PDF