Ero FTP ja TelnetFTP vs. Telnet

FTP ja Telnet kaksi erittäin vanhaa protokollia, joita käytetään verkoissa lisätä tiettyjä toimintoja. FTP on File Transfer Protocol, ja sen ainoa huolenaihe on helpottaa tiedostojen siirto paikasta toiseen, sekä muutamia johtamisvalmiuksia kuten tekee ja poistamalla hakemistoja. Telnet on vähän enemmän kuin 'Jokapaikan höylä', koska se on yksinkertaisesti yhteyden protokolla, jonka avulla käyttäjä voi liittää etäpalvelimeen joka kuuntelee Telnet-komennot. Kun yhteys on muodostettu, käyttäjä voi sitten antaa komentoja palvelimelle tietokoneen, ja tutkia vastaukset, jotka lähetetään takaisin.

Vaikka molemmat aloitti komentorivityökalut, GUIs myöhemmin ilmi, että paljon yksinkertaisempaa käyttää FTP. Sen sijaan, tietäen kaikki komennot ja kirjoittamalla pois kaikki tiedostonimet, jotkut omistettu sovellusten avulla voidaan selata paikalliseen asemaan ja kauko ajaa, kuin jos käytät File Explorer. Se pitää kaikki komennot käyttäjälle näkymätöntä, vähentävät siten oppimiskäyrä. Tämä ei ole oikeastaan ​​mahdollista Telnet, koska on olemassa monenlaisia ​​komentoja ja parametreja, jotka voidaan antaa palvelimelle.

Koska ikä sekä ohjelmistojen, heillä ei ole mitään sisäänrakennettua turvatoimet. Jopa käyttäjätunnukset ja salasanat lähetetään tekstimuodossa, joten ne altis haistaa. Kanssa myöhemmin muutoksia, ihmiset voivat nyt käyttää suojattua versioita FTP, nimeltään FTP ja SFTP. Toisaalta, Telnet on suurelta osin korvattu SSH, koska niihin on lisätty turvatoimia. Telnet on korvattu SSH, joten se turvallinen tuntuu tarpeeton.

Tällä hetkellä FTP on edelleen laajassa käytössä, koska se on helppo tapa ladata tiedostoja Web-palvelimia. Siellä 'sa monenlaisia ​​sovelluksia, jotka käyttävät FTP vastaisivat tarkoitustaan. Käyttö Telnet on hupenemassa perustamisen jälkeen SSH, mutta on vielä ihmisiä, jotka käyttävät sitä pääasiassa diagnostisena välineenä. Telnet tarjoaa hyvän kuvan siitä, miten tietyt verkkopalvelut toimivat, lähettämällä komentoja ja tutkimalla vastauksen onko se oikea vai ei.

Yhteenveto:1. FTP on protokolla, jota käytetään erityisesti tiedostojen siirtämisestä etäältä, kun Telnet sallii käyttäjän antaa komentoja etänä.

2. FTP voidaan käyttää komentoriviltä, ​​oma sovellus, ja vaikka useimmat web-selaimet, kun Telnet rajoittuu komentorivin.

3. On olemassa tapoja käyttää FTP turvallisessa ympäristössä, kun taas Telnet on aina vakuudettomia.