Ero RTF ja DOCRTF vs DOC

Kun se tulee tekstinkäsittely asiakirjoja DOC muoto on luultavasti kuningas. Tätä muotoa käytetään Microsoft Word, erittäin suosittu tekstinkäsittelyohjelma, joka sisältyy Microsoft Office. Vaikka Microsoft Word pystyy käsittelemään erilaisia ​​tiedostomuotoja, DOC on oletusarvo. RTF on vanhempi tiedostomuoto, joka on myös kehittänyt Microsoft Word, mutta on sittemmin laskenut klo kelkasta. On huomattava ero näiden kahden välillä, kun kyse on useita ominaisuuksia, joita voit käyttää. Hiukkaspuhdistimen voit muotoilla asiakirjan miten vain haluat sen näkyvän taas RTF vain tarjoaa yksinkertaisen vaihtoehtoja, kuten lihavointia, kursivointia, fonttikokoja ja tyyppejä.

Koska suurempi määrä vaihtoehtoja ja muotoilu, että voit sisällyttää, datan määrän, syrjään varsinaisesta tekstistä, on paljon suurempi hiukkaspuhdistimen kuin RTF-tiedostoja. Tämä johtaa suuren eron tiedostokoko. Vaikka tämä ei ole kovinkaan suuri on kysymys tyypillisestä DOC tiedosto on edelleen hyvin pieni, se 's välinen ero kahdessa eri muodossa.

Toinen ero hiukkaspuhdistimen ja RTFs on se, miten ne koodaavat datan. RTF-tiedostot koodataan tekstitiedostoja, jotka sisältävät ylimääräisiä avainsanoja muotoilua. Voit periaatteessa avata RTF-tiedoston millä tahansa tekstieditorilla ja löytää tekstistä eri puolilla tiedostosta. DOC-tiedostoja ei ole koodattu tekstinä ja et voi tarkastella tietoja ilman oikeaa sovelluksen. RTF 's etuna on kyky avata tiedoston, vaikka sovellus ei tunnista RTF-tiedostoja. Kääntöpuoli, RTF ei ole kovin turvallinen ja lähes kuka tahansa voi lukea tietoja tiedostosta. Hiukkaspuhdistimen kuuluu suojausvaihtoehtojen jopa avulla käyttäjä voi salata tiedoston siten, että se ei ole helposti luettavissa.

RTF-muodon on lopetettu Microsoft eikä parannuksia on tarkoitus ottaa käyttöön sen. Uudemmat versiot Microsoft Office eivät enää voi tallentaa RTF oikein. Microsoft jatkaa kanssa DOC muodossa, uusin inkarnaatio, joka on DOCX.

Yhteenveto:1. RTF ei kanna yhtä paljon muotoilua että sinulla voisi olla DOC

2. RTF-tiedostot ovat yleensä paljon pienempiä kuin DOC-tiedostoja

3. RTF-tiedostot voidaan avata ja lukea tekstinkäsittelyohjelmassa, kun DOC voi