Ero HSRP ja VRRPHSRP vs. VRRP

Oletko koskaan kuullut vikasietoinen reititysprotokollat? Jos ei, se 's ei ole yllättävää, koska tämä on puhtaasti tekninen termi, mutta kun törmätä reitittimen ongelmia, ja kun on tarve lisääntynyt tai ylläpitävän verkon suorituskykyä, niin tämä artikkeli saattaa auttaa tavalla tai toinen. Tässä prosessissa, saatat kohdata ehdot HSRP ja VRRP. lisätietoja näistä ehdoista, edelleen lukea.

Ciscon, HSRP tai Hot Standby Router Protocol, on käyttäytyminen redundanssi protokolla, joka muodostaa virheettömän default gateway. Tämä tarkoittaa, että useita reitittimiä sisällä verkkoon, on kehys helposti perustettu HSRP tehdä oletusyhdyskäytävää, siinä tapauksessa, että tärkein portti vahingossa tulee käyttökelvoton. Se toimii vikaturvalliseen, laittaa se yksinkertaisesti. Tämä takaa jatkuvan yhteyden, vaikka tiettyjä ongelmia kohdataan. Se oli itse asiassa vuonna 1994, jolloin Cisco luonut redundanssin reititin protokollan omaan käyttöönsä. Tämä hyödyntää myös oletuksena hei ajastin 3 sekunnin, yhdessä otteen ajastin, joka ulottuu 10 sekunnin ajan.

Sitä vastoin VRRP on ei-käyttäytyminen kehittämä protokolla ja keksi IEFT, vuonna 1999. Tämä protokolla on sanottu työskennellä monenlaisia ​​järjestelmiä. Se jopa tarjoaa nopeamman ajastimen 1 sekunti sen oletuksena hei, ja 3 sekunnin pito ajastin samoin. Lisäksi on havaittu, että VRRP 's valmiustilassa kaiutin ei voi lähettää hellos, toisin kuin sen saatavuus on HSRP protokollaa.

Suhteen VRRP, on varmuuskopio reititin, joka tukee roolia päällikön reitittimen, siinä tapauksessa, että jälkimmäinen ei toimi. Tämä redundanssi protokollaa käytetään periaatteessa reitittimiä, jotka eivät Cisco-pohjainen, kuten Juniper, vaikka yksi tyyppi Cisco mallin (Cisco 3000) käyttää tätä protokollaa.

Vaikka nämä kaksi pöytäkirjaa sama käsitteitä, ne ovat edelleen jossain määrin ristiriidassa. Kaiken kaikkiaan kahden irtisanominen reitittimen protokollat ​​eroavat toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:1. HSRP on käyttäytyminen kehittämä protokolla Cisco, kun taas VRRP on ei-käyttäytyminen protokollan luoma IEFT.

2. HSRP luotiin aiemmassa vuonna verrattuna uudempiin VRRP.

3. VRRP on nopeampi ajastin sen oletuksena hei, ja nopeampi pitää ajastin, vastakohtana hitaampi HSRP ajastimia.