Ero RTOS ja OSRTOS vs OS

Useimmat meistä tuntevat käyttöjärjestelmä tai käyttöjärjestelmä, että käytämme meidän tietokoneita. Yleisin käyttöjärjestelmä henkilökohtainen tietokone sisältää Windows Microsoftin, OS X Apple, ja monenlaisia ​​Linux variantteja, jotka voidaan saada niiden kehittäjien. Mitä useimmat ihmiset eivät tiedä ovat reaaliaikainen käyttöjärjestelmät tai yleensä kutsutaan lyhenteellä RTOS. Näitä käyttöjärjestelmiä, joita käytetään erikoistuneempia sovelluksia, jotka vaativat vastausta, joka on mahdollisimman lähellä mahdollisimman reaaliaikaisesti. Merkittävin ero näiden kahden välillä on, miten he lähestyvät kunkin tehtävän. Standard käyttöjärjestelmiä keskittyä tekemään niin paljon laskentaa lyhyessä span aikaa kun RTOSes Korostamme, jonka ennustettavissa vasteaika.

Standard käyttöjärjestelmissä käytetään laajalti nykyään, mikä johtuu osittain nopea leviäminen henkilökohtaiset tietokoneet. Laitteet, jotka käyttävät standardi käyttöjärjestelmiä, syrjään ja kannettavat tietokoneet, ovat alkaneet näkyä. RTOSes käytetään enemmän erikoisalojen joissa vasteaika on paljon tärkeämpää kuin kyky käsitellä valtava määrä ohjeiden tietyllä aikajänteellä. Esimerkkejä ovat tietokoneen, joka skannaa tasot ja valtioiden laitoksessa. On tärkeää, että monitorit nähdä muutoksia tapahtuu sillä hetkellä, että he tekevät.

Useimmat käyttöjärjestelmät käyttävät aikaomistus arkkitehtuuri, jossa kukin tehtävä on nimetty pieni siivu aikaa toteuttaa sen ohjeita ennen siirtymistä toiseen tehtävään. Vaihtoprosessia on liian nopea, että se usein näkyy reaaliaikaisesti käyttäjille. Jotkut RTOSes myös käyttää tätä mallia, mutta paljon pienempi tiheys tehtävänä on varmistaa, että prosessori ei saa ladattu, mikä voi lisätä vasteaika. Toinen muotoilu, jota käytetään RTOS on tapahtumapohjainen arkkitehtuuria. Tässä suunnittelussa, järjestelmä kytkee vain tehtävät kerran tapahtuma tai tapahtuu keskeytys.Coding käytännöt RTOS on paljon tiukempi verrattuna tavanomaiseen OS kuin koodin tarvitsee tehdä johdonmukaisesti koko ajan. Standard käyttöjärjestelmät eivät ole niin huolissaan, koska vasteaika ei ole suuri merkitys sen soveltamista.

Yhteenveto:
1. Säännöllinen OS keskittyy computing suoritusteho samalla RTOS keskittyy erittäin nopea vasteaika
2. käyttöjärjestelmien käytetään monenlaisia ​​sovelluksia, kun taas RTOSes yleensä upotettu laitteita, jotka vaativat reaaliaikaista vastausta
3. käyttöjärjestelmät käyttävät aikaa jakaa suunnittelu mahdollistaa moniajoon vaikka RTOSes joko käyttää kerrallaan jakaminen muotoilu tai jopa perustuva suunnittelu