Ero Session ja ViewStateSession vs ViewState

ViewState ja istunto ovat kaksi ratkaisuja ongelmiin web-sovelluksia. Ongelma liittyy tietokoneen käyttäjä pääsyn web-sivun tietyn ajan kuluessa. Jonkin ajan kuluttua käytön, tai kun käyttäjä sulkenut sovelluksen, verkkosivun 's tietoa ja pääsy poistetaan viimeaikainen käyttö lokit.

ViewState on voimassa ainoastaan ​​postbacks ja sovelletaan vain serialized tietoja. ViewState, ennen kaikkea, on esine / arkkitehtuuri, joka mahdollistaa web ohjaa säilyttää arvonsa välillä postbacks. Kuten istunto, ViewState voivat juosta ja olla saatavilla palvelimelle.
Tiedot ViewState varastoidaan asiakkaalle vain salatun arvon selaimessa 's piilotettuja kenttiä. Tämä tekee tietojen vakuudettomia ja mahdollisesti edellyttää hakkerointi. Aikana postbacks, ViewState seuraa muutoksia erityisesti verkkosivuilla.

ViewState myös säilyttää arvon ohjaus tietylle sivulle. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedot sivulla isn 't ja voi olla käytettävissä, näytetty tai replikoida toiseen sivulle. ViewState pidetään sivutasolla tai virran, sivulla. Se on turha kulunut ja voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä viewState erityisiä tarkastuksia.

ViewState näkyy katselu lähdekoodin sivun joka kestää kunnes sivu on suljettu. ViewState käytetään pääasiassa pitämään pienen määrän dataa (yleensä merkkijono ja muut serialized data) nykyisellä sivulla. Myös ViewState kuluttaa enemmän kaistanleveyttä kuin istuntoon, mutta vähemmän muistia ja muistia. ViewState doesnt 't sisältävät liikaa muistia, koska kaikki tiedot menetetään hetkellä sivu on suljettu.Samaan aikaan istunto on yleisesti käytetty Web-sivuja ja vaikuttaa paitsi sivua vaan koko sovelluksen ja koko keston käyttäjä käyttää kyseisen selaimen tai sivulle. Session on voimassa tahansa esineitä ja tallennetaan palvelimelle muistissa selaimen. Tiedot se säilyttää on tiedot tietokoneen käyttäjä tai, toisin sanoen, käyttäjän erityisiä tietoja. Tiedot on saatavilla, kunnes käyttäjä sulkee selaimen sovellus tai istunto vanhenee omalla.

Toisin kuin ViewState, tiedot istunto voidaan käyttää tai monistaa toiseen ikkunaan tai sivun sisällä istunto. Sessions myös don 't on kyky poistaa käytöstä tai ottaa erityisvalvonta. Session liittyy myös erilaisia ​​tietoja, jotka tallennetaan muistiin astiaan. Session on myös suurempi muisti verrattuna ViewState koska se käyttää palvelimen muistin. Haittana on että istunto on viimeinen aika, ja määrä tallennetut palvelimen muisti voi vaikuttaa aika palvelimen kuormitusta.

Yhteenveto:

1. Paitsi ViewState ja istunto, muut ASP.NET ratkaisuja ovat sovellus muuttujia, välimuistin ja evästeet. 2. ViewState ja istunto voi sekä ajaa ja olla saatavilla palvelimen ympäristössä.
3. ViewState käytetään asiakkaan puolelta, kun istunto käytetään palvelimen puolella. Koska asiakkaan puolella tekee ViewState ei ole kulunut. Vastakkainen (joiden vanheneminen ja olemisesta palvelimen puolella) on istunnon.
4. ViewState mahtuu vain merkkijono tai sarjoittaa tietoja, kun istunto voi pitää suuren lukuisia tyyppisiä tietoja. Tämä tekee datamäärän ViewState paljon pienempi kuin istunnon 's.
5. Session voivat jäljitellä tai hakea tietoa uudelle sivulle tai ikkunaa, kun ViewState isn 't kykenevät tätä ominaisuutta.