Ero JavaScript ja AJAXJavaScript vs AJAX

Viime vuosikymmeninä, internet on kasvanut perusedellytys viestintään ja jakeluun tiedon instituutiot, organisaatiot ja yksityishenkilöt. Laajentaminen internet-teknologiat ovat olleet yhä kehittyneempiä rooli muuttamassa maailma globaali kylä.

Internet on tavallaan, kokoelma web-sivustoja ja web-sovelluksia, jotka on luotu käyttämällä standardoituja välineitä, menetelmiä ja ohjelmointi ja skriptikielet '', jotka kaikki ovat keskeisiä moderneja web-kehitystä. Ohjelmointikieliä kuten JavaScript ja AJAX mahdollistaa web-kehittäjät luovat tehokkaampi keino välittää tiedon kautta isäntä selaimia, joka ei ainoastaan ​​parantaa käyttäjäkokemusta 's yleinen kokemus, mutta myös lisää nopeutta ja suorituskykyä siirto koodin välillä asiakkaan' selaimella ja web-palvelimia. JavaScript ja AJAX teknologioita lisäävät kehitystä koodia, muuttaa perinteistä luonnetta miten sivun sisältö ladataan selainikkunaan. Käyttö JavaScript (tai minkä tahansa skriptikieli) yhdistettynä AJAX mahdollistaa koodin teloitettiin asiakkaan puolella konetta ilman tarvetta lähettää pyyntöjä koko sivun reload vain siksi tietopyyntö tehdään palvelimelle. Tämä yhdistettynä toiminnallisuus on varsin parannus enemmän vanhentunut, resursseja vaativa tapa lähettää toistuvia (synkroninen) pyynnöt sivun sisällön ja tietolähteiden välillä asiakkaan selainten ja palvelinten.
JavaScript on yleisin olio skriptikieli tarkoitus kehittää houkuttelevia, interaktiivinen ja käyttäjäystävällinen verkkosivuilla. Se keksittiin vuonna 1995 Brendan Eich Netscape jotka aluksi nimeltään se 'Mokka.' Myöhemmin samana vuonna, Netscape ja Sun Microsystems yhteistyössä yhdessä vapauttaa uudempi versio Netscape Navigator-selaimen '' joka mahdollisti käytön skriptikieli, nimeämällä se 'Live Script.' Lopuksi se nimettiin 'JavaScript' ja julkaistiin lisäosa HTML johon tehostetun vuorovaikutteisuus ja mahdollisti pääsyn objektien asiakkaan sekä muita sovelluksia.
On monia tekijöitä menestyksen takana ja suosio JavaScript. Jotkut niistä ovat helppous oppimisen, cross-platform ja rajat selaimen tukea, lisääntyminen JavaScript-selainta saataville verkkoyhteisö, ja kasvava kehitysresurssit. JavaScript on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli; se ei tarvitse ostaa tai lupa. Useimmat nykyiset selaimet tukevat sitä, esim. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ja Safari, jne. Suurin haitta käyttää JavaScript on, että se esittää turvallisuusriskejä asiakastietokoneille ja web-palvelimia, jos kunnollista koodaus käytetään rajoittamaan haittaohjelmia.AJAX on lyhenne sanoista Asynchronous JavaScript ja XML. AJAX ei ole skriptikieli; pikemminkin se on kehys, jota käytetään JavaScript asiakkaan puolella ja palvelimen puolella teknologiaa tarjota yhtenäinen käyttäjälle sivun kokemus. AJAX, joka on rakennettu kattava puitteita ja kirjastoja, mahdollistaa entistä kehittyneempiä laajentaminen JavaScript ohjelmointia. Se on ryhmä tekniikoita koostuu toisiinsa kehityksen menetelmiä, joita käytetään paitsi web-kehitystä, mutta myös stand-alone sovelluksia. AJAX voi toimia kääntäjä; se sallii ohjelmat on kirjoitettu erilaisia ​​kieliä kommunikoida toistensa kanssa. Kun kyseessä on web-kehitys, AJAX vähentää asiakkaalta palvelimelle pyynnön viiveitä. AJAX ohjelmointi rajoja tai poistaa tarpeen koko sivun uudelleenlataukset yksinkertaisesti siksi tietopyyntö on käynnistetty. Sen sijaan, selain voi päivittää osan nykyisen web-sivun, riippuen käyttäjän 's vuorovaikutteisuuden objekteja sivulla.
Yhteenveto:

JavaScript on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, joka on laajalti käytetty skriptikieli Web-kehitykseen. AJAX, toisaalta on ryhmä tekniikoita koostuu toisiinsa kehityksen menetelmiä, joita käytetään paitsi web-kehitystä, mutta myös stand-alone sovelluksia. AJAX on rakennettu kattava kehysten ja kirjastot, ja voidaan laajentaa JavaScript ohjelmointia toimintoja.

JavaScript suorittaa client-side toiminnot, kun taas AJAX lähettää ja noutaa tiedot palvelimelta.

Käyttö JavaScript ja AJAX yhdessä mahdollistaa koodin teloitettiin asiakkaan puolella konetta ilman tarvetta lähettää toistuvia pyyntöjä koko sivun reload vain siksi tietopyyntö tehdään palvelimelle.

AJAX toimii kääntäjänä viestintää kirjoitettuja ohjelmia eri kielillä '' toimintoa, joka ei ole käytettävissä JavaScript.