Ero Unicast ja MulticastUnicast vs Multicast

Unicast ja multicast käytetään pääasiassa yleisradio ja Internet-alan. Nämä kaksi käytetään, kun kanavointi video- ja audio lähdöt.

Mikä on unicast? Se on vain yksi-yhteen viestintää, joka tapahtuu asiakkaan ja palvelimen. Unicast, Internet-protokollan menetelmiä, kuten 'TCP' tai Transmission Control Protocol ja 'UDP' tai User Datagram Protocol käytetään. Kun käyttäjä käyttää Windows Media Player, hänellä on suoraan yhteydessä palvelimeen. Jokainen käyttäjät käyttävät unicast-järjestelmässä käytetään ylimääräistä kaistanleveyttä.

Mikä on multicast? Se on monen viestintä tason ja lähinnä multicast käytössä reitittimet käyttää yleisradio. Vuonna multicast, ei ole suoraa yhteyttä ja käyttäjän välillä palvelin. Kun Windows Media Player, käyttäjä ei ole suoraa yhteyttä palvelimen kanssa. Sen sijaan, kun käyttäjä alkaa käyttää Windows Media Player, joka on .nsc tai NetShow kanava generoidaan joka sitten toimitetaan käyttäjälle palvelimelta.

Verrattaessa unicast ja multicast, entinen on käytännöllisempi kuin vain pieni osa Internet on multicast käytössä.Toisin multicast, unicast on point-to-point lähetyksen. Unicast, yksi paketti lähetetään vain yksi kohde kerrallaan. Toisaalta, multicast lähettää paketteja useisiin kohteisiin, jota edustaa ryhmä osoite. Joten tässä on useita vastaanottimia multicast. Koska sama paketti lähetetään useita solmuja, joissa on yksi kopio paketin, on vähentää yleistä verkon ja palvelimen kuormitusta.

Yhteenveto:

1. Unicast on vain yksi-yhteen viestintää, joka tapahtuu asiakkaan ja palvelimen.
2. Multicast on monen viestintä tason ja lähinnä multicast käytössä reitittimet käytetään lähetykset.
3. Kun käyttäjä käyttää Windows Media Player, hänellä on suoraan yhteydessä palvelimeen. Kukin jotka käyttävät unicast-järjestelmässä käytetään lisää kaistanleveyttä.
4. multicast, ei ole suoraa yhteyttä ja käyttäjän välillä palvelin.
5. Verrattaessa unicast ja multicast, entinen on käytännöllisempi kuin vain pieni osa Internet on multicast käytössä.
6. yksittäislähetys, Internet-protokollan menetelmiä, kuten 'TCP' tai Transmission Control Protocol ja 'UDP' tai User Datagram Protocol käytetään.