Ero FTP ja SMTPFTP vs SMTP

FTP ja SMTP kaksi TCP-protokollia, jotka eivät ole yhtä yleisiä kuin erittäin suosittu HTTP. Vaikka HTTP toimii palvelemaan web-sivuja, FTP ja SMTP palvelevat täysin eri tarkoituksiin; ja se on tärkein ero FTP ja SMTP. FTP on lyhenne sanoista File Transfer Protocol, ja sitä käytetään lähettää ja noutaa tiedostoja etäältä. Vertailun vuoksi Simple Mail Transfer Protocol tai SMTP on protokolla, jota käytetään sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen; vaikka useimmissa nykyaikaisissa esimerkeissä, sitä käytetään vain sähköpostin lähettämiseen, kun vastaanottava tehdään muita protokollia, kuten POP ja IMAP.

FTP ja SMTP eivät oikeastaan ​​toisiinsa, joten et voi käyttää yhtä toisen sijasta. Aiottu käyttö sanelee protokollan että sinun pitäisi käyttää. Jos haluat ladata tiedostoja, sinun tulisi käyttää FTP, jos haluat lähettää sähköposteja, sinun tulee käyttää SMTP.

Koska molemmat ovat vain protokollia eikä todellisia sovelluksia itse, on tarpeen, että ne toteutetaan sovelluksen. Tämä on entistä helpompaa loppukäyttäjille, koska ne eivät enää tarvitse pelätä tarkka protokolla, että ne täytyy käyttää. Jos käytät sähköpostiohjelmaa kuten Thunderbird tai Outlook, se automaattisesti tukevat SMTP. Jos käytät downloaders kuten Download Accelerator Plus tai GetRight, se automaattisesti tukevat FTP sekä muita protokollia käytetään tiedostojen lataamiseen.On myös suuri ero FTP ja SMTP jos sinulla ei ole sopiva sovellus, koska voit käyttää FTP jopa ilman hakemusta, joka on GUI. Useimmat käyttöjärjestelmät pystyvät hyödyntämään FTP komentoriviltä. Se on melko helppo käyttää, jos olet tottunut komento linjat kuten saatavilla olleita DOS, Linux, Unix, ja jopa Windows. Se saa työtä tehdä, jos haluat vain siirtää tiedoston tai kaksi, mutta saa todella ikävä, jos haluat siirtää kokonaisia ​​kansioita ja vastaavat. SMTP ei voi käyttää komentorivillä. Se ei yksinkertaisesti ole käytännöllistä kirjoittaa koko viestin yhdellä komennolla. Se on paljon helpompi käyttää GUI sijaan.

Yhteenveto:

FTP käytetään tiedostojen siirtoon, kun SMTP käytetään sähköpostin