Ero ExtJS ja jQueryExtJS vs jQuery

ExtJS ja jQuery ovat kaksi suosituinta puitteet kehittää JavaScript sovelluksia, joita käytetään pääasiassa tarjoavat interaktiivisia rajapintoja sivustoille. Suurin ero jQuery ja ExtJS, ja lopulta suurin tekijä valittaessa välillä, on todistukset ne ovat. jQuery on GPL ja MIT lisenssin, joka pohjimmiltaan voit käyttää sitä ilman liikaa rajoituksia. Vertailun vuoksi ExtJS toimii alla GPLv3 ja kaupallisen lisenssin. Maallikon 's termejä, voit käyttää ExtJS ilman mitään maksuja, kunhan sovellus käytät sitä olisi myös avoimen lähdekoodin ja alle GPLv3 lisenssin. Jos sovellus ei ole avoimen lähdekoodin, sinun täytyy saada kaupallisen lisenssin, joka maksaa useita satoja dollareita.

Jossa lisensointi ja palkkiot sivuun, seuraava suuri ero ExtJS ja jQuery on koko, joka on seurausta erot niiden suunnittelussa. ExtJS on täydellisempi puitteet, joissa suurin osa mitä tarvitset on jo olemassa. Vertailun, jQuery on pohjimmiltaan vain ydinkirjaston ja luottaa paljon siitä laajennuksia tarjota kehittyneempiä toimintoja. Tämän vuoksi, ExtJS on melko suuri verrattuna jQuery. Haittapuoli jQuery on lisätty monimutkaisuus löytämisessä ja mukaan lukien kaikki laajennuksia tarvitaan oman sovelluksen. Kokeneet käyttäjät ovat niin tottuneita tähän tehden vain ylimääräistä askelta, mutta aloittelijoille voi olla vaikeuksia oikeiden ampua ja tehdä niistä toimivat kuten on tarkoitettu.

On myös saatavilla ExtJS jotka eivät ole saatavilla jQuery kokonaan. Yksi tärkeä piirre on offline varastointi, jonka avulla selain tallentaa työ sovellus, jotta niitä voi käyttää, kun ei ole internetyhteyttä. ExtJS saavuttaa tämän käyttämällä Google Gears tai Adobe Air, jotka ovat erillisiä ohjelmistoja, jotka kehittävät ja ylläpitävät muut yritykset. Vaikka ominaisuus ei ole olennainen ExtJS, että jQuery doesnt 't ovat se antaa ExtJS hieman reunan.Valinta välillä ExtJS ja jQuery on pitkälti alas olitpa halukas vapauttamaan koodia tai jos olet haluat haarukka rahaa saada kaupallisen lisenssin. Jos et 'halua tehdä molempia, jQuery on oikea valinta.

Yhteenveto:

1. jQuery on täysin ilmainen, kun ExtJS ei
2. jQuery on paljon kevyempi käyttää kuin ExtJS
3. jQuery luottaa niin paljon enemmän laajennuksia että ExtJS tekee
4. ExtJS on helpompi käyttää kuin jQuery