Ero PDF ja PDF / APDF vs PDF / A

Adobe 's Portable Document Format, joka tunnetaan paremmin nimellä PDF, on tullut maailman' eniten käytetty formaatti on varmistaa, että asiakirja näkyy niin kuin pitääkin riippumatta siitä, mitä tietokonetta käytetään luoda tai tarkastella sitä. Yksi merkittävä käyttö PDF on digitaalisten kirjojen julkaiseminen, jos kaikki lukijat tukevat tätä muotoa. On myös erityyppinen PDF tunnetaan PDF / A. PDF / A on osajoukko PDF, joka on tarkoitettu arkistointiin tietoja. Säilyttämiseksi tietojen tiedoston ja varmistaa, että sisältö näkyy edelleen niin kuin sen pitäisi, vaikka hyvin pitkään tallennustilaa, PDF / A asetetaan tiukempia standardia kuin ne, joita PDF.

Ensimmäinen suuri ero PDF ja PDF / A on viimeksi mainittujen 'rajoitus, kun se tulee tietyn tyyppistä sisältöä. Et voi upottaa audio-, video-, ja suoritettavia tiedostoja PDF / koska PDF katsoja ei pystyisi avaamaan niitä omasta ja ei kerro, onko sopiva ohjelma niille olisi edelleen käytettävissä myös tulevaisuudessa.

Kuvat ovat sallittuja PDF / A-dokumentti, koska ne on upotettu yhdessä kirjasimia käytettäväksi että asiakirjat. Näin varmistetaan, että nämä resurssit ovat aina käytettävissä. Yleensä PDF / A ei salli tiedoston viitata mihinkään ulkoiseen resurssi, koska ei kerro, onko tämä resurssi olisi siellä vai ei. Jos ulkoinen resurssi viitattu ei löydy, se voi aiheuttaa dokumentin ei näy asianmukaisesti.

Lopuksi PDF / A-tiedostoja ei voi salata aivan sama edellä mainituista syistä. Salaus on yksi tapa joita yritykset estää rajoitettua aineistoa mielletään kuka tahansa, joka doesnt 't on lupa. Valitettavasti salaus voi olla myös este katselu arkistoitu asiakirja, jos henkilö yrittää avata sen ei ' t on salasana tai salaus algoritmit.Koska PDF standardin kehittyessä voi olla uusia lisäyksiä kyvyt ja rajoitukset PDF / A samoin.

Yhteenveto:

PDF / A on erityinen PDF tarkoitettu asiakirjojen arkistoinnista
PDF / A ei salli ääni-, video- ja suoritettavan sisällön taas PDF tekee
PDF / A edellyttää, että grafiikka ja kirjasimet voidaan upottaa tiedostoon, kun PDF ei
PDF / A ei salli ulkoisia viitteitä taas PDF tekee