Ero Ohjelmisto ja ProgramSoftware vs Program

Termit ohjelmisto ja ohjelmaa käytetään vaihdellen, koska ne viittaavat usein sama asia päivittäisen käytön. Vaikka he hyvin lähellä synonyymi, on vielä pieniä eroja niiden välillä olisi erotettava toisistaan. Ohjelmisto on hyvin laaja käsite, jota käytetään tunnistamaan ohjelmat, tiedot ja muut siihen liittyvät tiedostot, joita käytetään suorittaa tiettyjä tehtäviä tietokoneella tai muulla laitteella, joka on suorittaa laskentatehtävä. Tässä mielessä voidaan sanoa, että vaikka ohjelma on myös ohjelmisto. Mutta laajemmassa merkityksessä sanan ohjelma on mikä tahansa joukko ohjeita, jotka suoritetaan koneellisesti.

Esimerkkinä, let 's sanoa, että teillä on ohjelmisto, joka tallentaa nimet ja osoitteet tietokantaan. Ohjelma ja tietokanta ovat osia ohjelmistoja, mutta tietokanta ei ole ohjelma. Se on yksinkertaisesti lisävarusteena ohjelma, joka tekee sen käytännöllisempi.

Ohjelmisto, mukaan lukien ohjelmat, säilytetään yleensä tallennusvälineitä, kuten flash-muisti tai kiintolevyjä. Tämä helpottaa laitteiston hakea tietoa nopeasti ja automaattisesti. Mutta myös jo olemassa ennen keksitystä sanan ohjelmiston. Jo ennen tietokoneet, ohjelmat olivat jo käytössä. Erinomainen esimerkki olisi reikäkorteista käyttämä Jacquard häämöttää kudonta hyytymän jo vuonna alussa 19th century. Se automatisoitu prosessi ja kutojat voivat valita suunnittelun poimimalla oikeat reikäkortteja jotka sisältävät ohjelman.Näiden erojen mielessä, se on aivan oikein viitata tietokoneohjelmiin ohjelmistot kuin ne ovat todella ohjelmistoja. Ota ole, että kaikki osat ohjelmistopaketin ovat ohjelmia, koska kaikki niistä sisältävät ohjeet. Jotkin niistä pelkästään dataa sisältäviä tai jopa kuvia ohjelma käyttää sen käyttöliittymä. Lopuksi vaikka useimmat ohjelmat ovat nyt ohjelmistoja, kaikki eivät ole.

Yhteenveto:

1. Ohjelmiston on laaja käsite, joka kattaa tietokoneohjelmia sekä komponentteja että se täytyy suorittaa, kun ohjelma on termi, jota käytetään kuvaamaan koodia, jota käytetään ajaa laitteeseen
2. Ohjelmat oli ennen ohjelmiston