Ero VLAN ja AliverkonVLAN vs Aliverkon
Aliverkotus ja täytäntöönpano VLAN tarjota hoitajien joustavuutta, kun yrittää keksiä verkkojen keskipitkän ja erittäin suuressa mittakaavassa. Pohjimmiltaan VLAN ja aliverkkoja ovat samanlaisia ​​tarkoitus niiden kehitystä. Mutta kun kuoria yleisen yhtäläisyyksiä, ilmeisiä eroja syntyy joko toimintoja, toiminta, tai syvemmälle tavoitteita.

VLAN (Virtual Local Area Network) on olemassa, kun kaksi tai useampia portteja kytketään fyysisesti tai ryhmitelty joidenkin pala verkkolaitteita / ohjelmisto, joka tukee VLAN toimintoja. Koko, VLAN on hyvin samanlainen kuin fyysisen LAN. Niiden tärkein ero on VLAN kyky ryhmään päähän asemia yhdessä ilman vaatimusta sijaitessa samassa verkossa kytkin. VLAN, kokoonpano verkon voi tapahtua ohjelmisto laajasti. Pohjimmiltaan VLAN käytetään klo layer 2 hajottaa broadcast verkkotunnuksia.

Jokainen VLAN pidetään erillisenä yksikkönä ja se voi nousta vain toinen VLAN reitittimen kautta. Voit käyttää yhtä verkkoa VLAN mutta kun verkko menee alas jostain syystä koko looginen verkko on huolissaan. VLAN ovat hyödyllisiä, kun IT-ammattilainen (järjestelmä tai verkko admin) haluaa organisointi osastojen parempaa työtä suorituskykyä, vähemmän liikennettä, ja lisää tehokkuutta.

Aliverkko on oleellisesti ryhmä IP-osoitteita. Mitään erityistä osoite voi saavuttaa minkä tahansa osoitteen ilman mitään reitityslaitteelle jos ne kuuluvat samaan aliverkkoon. Nyt jos osoite haluat tavoittaa on ulkopuolella oman aliverkon, niin aivan kuten VLAN, sinun täytyy käydä läpi reitittimen. Aliverkko on kerroksen 3 (IP), jossa IP-osoitteet kuuluvat.

Kun olet Aliverkotus, olet todella jakamalla IP-osoite pienempiin aliverkkoon. Tämä saa aikaan lisäystä useiden verkkojen järjestelmään, asia, että järjestön tai viraston olisi tarvitsevat jatkuvasti. Hienoa aliverkko on, että aliverkkoon ei vaikuta muiden aliverkkojen menossa alaspäin tai ottaa teknisistä häiriöistä.

Voidaan sanoa, että VLAN on ohjelmisto-pohjainen ja aliverkko on pääasiassa laitteisto-pohjainen. Vaikka VLAN ovat hieman koetaan puuttuvan turvallisuus, koska ne voidaan hakata, se on edelleen suositumpi verkosto erottelua valinnan monet ylläpitäjät.Yhteenveto:

1. VLAN on todettu olevan suositumpi kuin Aliverkotus mutta useammin kuin ei, molempia käytetään täydentämään toisiaan.

2. VLAN on teosten kerroksen 2, kun aliverkko on kerroksen 3.

3. aliverkot ovat enemmän huolissaan IP-osoitteita.

4. Monet harkitsisi että aliverkko on turvallisempi, mutta VLAN tuo lisää verkon tehokkuutta.