Ero CVS ja SubversionCVS vs. Subversion

Concurrent Versions System (tunnetaan myös Samanaikainen Versioning System tai CVS) on ilmainen ohjelma versionhallintajärjestelmää Cthat on, se on ohjelma, joka on taas käytössä yleisölle, joka hallitsee muutokset asiakirjoihin, ohjelmat ja muut tiedot tallennetaan tietokoneeseen asiakirjat). Sen avulla useat kehittäjät voivat tehdä yhteistyötä.

Subversion (tunnetaan myös nimellä SVN) on versio ohjausjärjestelmä käytetään ylläpitämään nykyisen ja edellisen versiot tiedostoista (kuten lähdekoodia, web-sivuja, ja dokumentointi). Se on suora päivitys CVS ja sen kaikkein yhteensopiva seuraaja. Se on myös avoimen lähdekoodin teknologia ja on laajalti käytetty useita projekteja Csuch kuin Apache Software Foundation, Free Pascal, MediaWiki, ja Google-koodin.

CVS käyttää asiakas-palvelin arkkitehtuuriin Cthis tarkoittaa, että palvelin tallentaa nykyisen version (tai versiot) tietyn hankkeen sekä säästää sen historiasta. Asiakas sitten yhteyden palvelimeen keinona 'tarkistaa' kopio hanke on saatu päätökseen ennen tämän yhteyden palvelimeen. Asiakas pystyy sitten työtä tämän kopion projektista ja sitten tarkistamalla muutokset hän on tehnyt myöhemmin. Sekä mahdollistaa yhden asiakkaan tehdä lähtöselvityksen kopion tiettyyn projektiin, CVS mahdollistaa useiden asiakkaiden työtä ja lähtöselvityksen samassa projektissa samanaikaisesti. Asiakkaat voivat muokata tiedostoja omassa työkopiossasi hankkeen ja lähettää nämä muutokset palvelimelle.Subversion tekee Cthat on, luo joukon alustava muutoksia ja tekee niistä permanentC todellisina atomi (tai tietosarjojen toimenpiteet, joissa joko kaikki tapahtuu tai ei tapahdu mitään) toimintaa. Subversion myös käyttäjät voivat nimetä, kopioida, siirtää ja / tai poistaa tiedostoja; kuitenkin, nämä tiedostot säilyttävät täyden versiohistoriaa. Tämä järjestelmä käyttää jäsentää ulostulo, natiivisti client / server kerroksellinen kirjasto suunnittelu ja haarautuvia ja merkkaus halpa toimintaa (riippumatta tiedoston koon). On kielen sidokset PHP, Python, Perl, ja Java. Alaversio myös kustannuksia muutoksen mukaan koko eikä datan koko.

CVS voi ylläpitää eri alojen hankkeen Cthat sanoen, eri puolia tai permutaatiot saman projekti voi haarautua pois lähdekoodin projekti ja CVS säilyttää kaikki versiot (a julkaistua versiota hankkeen muodostaa yhden haaran korjauksia, kun taas toinen versio, joka on parhaillaan kehitteillä saattavat sisältää uusia ominaisuuksia ja suuria muutoksia ja muodostaa haara samaa hanketta, esimerkiksi).

Yhteenveto:
1. CVS avulla useat käyttäjät voivat tehdä yhteistyötä saman hankkeen Subversion ylläpitää kuluvan ja edellisen versioita tiedostoista.
2. CVS avulla käyttäjät voivat kirjautua sisään samassa projektissa ja muokata sitä; Subversion sitoutuu niin totta atomi toimintaa.