Ero Pentium ja AthlonPentium vs Athlon

Nimet Pentium ja Athlon ovat luultavasti kaksi suurinta, kun se tulee mikroprosessorit. Nämä kaksi olivat kilpailevan nimet lähes vuosikymmenen. Pentium on mikroprosessori linjan alan jättiläinen, Intelin, vaikka Athlon on mikroprosessori linja sen suurin kilpailija yritys, AMD. Tänä aikana oli hetkiä, jolloin nykyinen Pentium uhri oli parempi kuin nykyinen Athlons ja päinvastoin.

Sen lisäksi erilaisia ​​yrityksiä, jotka valmistavat niitä, kaikkein suurin ero niiden välillä on socket tyyppi. Vaikka jotkut Pentiums ja jotkut Athlons eivät jaa samaa socket tyyppi, et voi koskaan käyttää Pentium mikroprosessori on piirisarja tarkoitettu Athlons tai Athlons on piirisarja, joka oli tarkoitettu Pentiums. Et voi koskaan vaihtaa näiden kahden ja päivityspolut rajoittuvat aina samalla linjalla ellet muuta emolevyn mukana prosessorin.

Pentiums ajaa paljon suuremmalla kellotaajuudella kuin Athlons. Tästä huolimatta suorituskyky nykyajan Pentiums ja Athlons ole koskaan todella niin kaukana toisistaan. Mitä suorituskykyä, et todellakaan voi 't sanoa, että yksi on ehdottomasti parempi kuin muut, koska on olemassa useita tekijöitä, jotka sinun täytyy harkita. Mutta yleensä, Pentiums pidetään alkuun esiintyjä, mutta on usein hyvin kallista, kun Athlons tarjota parhaan vastinetta. Koska vaikka Athlons taipumus olla hieman hitaampi kuin Pentiums, ne ovat myös hinnaltaan paljon pienempi. ja tavallisen kotikäyttäjä harvoin, jos ollenkaan, työntää hänen kone raja, ei ole ero näiden kahden.Viimeisimmästä siirtyminen moniytimisiä mikroprosessorit, Intel on vihdoin laskenut Pentium nimi, kun ne mukautetaan Core arkkitehtuuri. Heidän viimeisin mikroprosessorit ovat nyt Core ja Core 2 tuotemerkkejä. AMD on myös seuraavat puku käyttöönoton Phenom linja mikroprosessorit, jotka ovat myös usean ytimen. Tästä huolimatta jotkut Pentium ja Athlon mikroprosessorien löytyy edelleen markkinoilla tänään, mutta ne ovat nyt hitaasti poistumassa hyväksi uudempia ja tehokkaampia linjat.

Yhteenveto:

1. Pentium on Intel mikroprosessori vaikka Athlon on AMD-suoritin
2. Pentium ja Athlon eivät jaa samaa socket tyyppi ja sähköliitännät
3. Pentiums ajaa suuremmilla kellotaajuuksilla kuin Athlons
4. Pentiums tarjoamaan paras suorituskyky, kun Athlons tarjota paras arvo