Ero SVGA ja VGASVGA vs. VGA

SVGA (tunnetaan myös SVGA, tai Ultra Video Graphics Array) on kaiken kattava termi määritellään erilaisia ​​näyttötila. Alun perin, SVGA oli jatke Video Graphics Array (tunnetaan myös nimellä VGA); kuitenkin, se oli sitten määritelty Video Electronics Standards Association (tai VESA), joka on avoin konsortio perustettu edistämään yhteentoimivuutta ja määrittelevät standardit. Periaatteessa SVGA tarkoitetaan yleensä suurempi tarkkuus on 800 x 600 pikseliä.

VGA on vanhentunut tietokoneen näytön laitteisto. Käytetään toiminnallisesti IBM PS / 2, VGA on tullut laajalti todettu analoginen näyttötila, 15 pin D-liitin VGA-liitin, tai 640 x 480 resoluutio, jossa näytössä. Tämä oli viimeinen graafinen standardia, joka IBM tuotettu, ja johon suurin osa PC-klooni valmistajille noudatettiin. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että VGA on pienin yhteinen nimittäjä, että kaikki PC näytönohjaimen tukee ennen kuin kuljettaja suunniteltuja tietyn laite on ladattu.

SVGA oli aluksi resoluutio on 800 x 600 neljän bitin pikselin C siten, että jokainen pikseli voi olla mikä tahansa 16 eri väriä; kuitenkin resoluutio päivitetty lähes välittömästi 1024 x 768: kahdeksan bitin kuvapistettä (ja niin edelleen, koska ohjelma tuli kehittyneempiä). Teoriassa, mutta ei ole rajoitettu määrä eri värejä, jotka kykenevät näytetään niin pitkälle kuin monitori itse on kyseessä. Tuotos sekä SVGA ja VGA-kortti on analoginen; kuitenkin, sisäinen laskelmat johon kortti toimii, jotta tulevat ulostulojännitteisiin ovat digitaalisia. Ei muutu tarpeen lisätä värien määrä SVGA näyttö järjestelmä voi lisääntyä; kuitenkin, näytönohjain on voitava käsitellä huomattavasti suurempia lukuja, ja ehkä suunniteltava uudelleen.

VGA viitataan array vastakohtana sovitinta, koska se toteutettiin yhtenä siru, kun suunnittelun. Tämä korvasi Motorolan 6845 ja kymmeniä erillisiä logiikan pelimerkkejä kattaa koko pituus ISA laudat MDA, CGA, ja EGA. On olemassa useita tekniset VGA C se koostuu 256 kilotavua video RAM, se sisältää 16 väriä ja 256 väritiloista sillä on 262144 arvo väripalettia (eli on kuusi bittiä kukin punainen, vihreä ja sininen), se on enintään 800 vaakapikseleiden ja 600 linjat, se on virkistystaajuus enintään 70 Hz, ja se tukee myös jaetun näytön ominaisuuksia.Yhteenveto:

1. SVGA on laajennettu versio VGA; VGA on nyt vanhentunut tietokoneen näyttö laitteisto, joka oli standardi, jonka suurin osa PC-klooni valmistajille noudatettiin.