Ero CMD ja BATCMD vs BAT

CMD ja BAT ovat tiedostoja, joita käytetään automatisoida tiettyjä tehtäviä, jotka ovat toistuvia ja niitä käytetään usein käyttäjä. Luominen CMD BAT tiedosto on aivan käyttämällä yksinkertaista ohjelmointikieltä kanssa edut kyky käyttää komentorivin ohjeita ja suorittaa muita sovelluksia tai ilman parametreja. CMD ja BAT-tiedostot ovat hyvin lähellä toisiaan hyvin pieniä eroja. BAT on hyvin vanha tiedostotyyppi, joka on ollut voimassa vuodesta kynnyksellä DOS. Se siirrettiin Microsoft kun se kehittyi Windows pois DOS. CMD tiedostotyyppi kehitti Microsoftin käytettäväksi toteuttamiseen Windows NT komento skriptejä, mutta on myös käytössä uudempia Windows, jotka perustuvat Windows NT.

BAT luotiin vuorovaikutuksessa COMMAND.COM, komentotulkki DOS. Microsoft hyväksyi useimmat DOS-komentoja käyttämään uutta tulkki nimeltä CMD. EXE. CMD luotiin rajapinta CMD.EXE ja se rikkoo yhteensopivuus COMMAND.COM. Toinen keskeinen ero on siinä, miten ne käsittelevät ERRORLEVEL muuttuja. Käytettäessä BAT, tämä muuttuja vaihdetaan vain kerran todellinen virhe eikä muutosta tilassa tapahtuu, kun jokainen komento suorittaa onnistuneesti. Tämä ei ole totta CMD kuin ERRORLEVEL muuttuja olisi silti muuttamaan tilaa vaikka virheitä ei tapahdu. Ohjelmoijat pitäisi ottaa huomioon tämän luotaessa kehittää skriptejä, koska se voi aiheuttaa hieman hämmennystä.

Sen lisäksi nämä pieniä eroja, CMD ja BAT ovat keskenään identtisiä. Useimmat käyttäjät, jotka luovat yksinkertaisia ​​komentosarjoja tyhjentää tai siirtää tiedostoja ympärillä ei pitäisi kohdata mitään ongelmia. Käyttäjille uudempia Windows-versioissa, BAT ja CMD ovat melko vaihdettavissa kuin CMD.EXE tulkitsisi ja suorita komentoja molemmissa tiedostoissa. Vaikka useimmat käyttäjät ovat tietoisia tästä, paljon vanhempia ihmisiä, jotka oli mahdollisuus työskennellä DOS-erän tiedostoja silti käyttää BAT laajennus; yksinkertaisesti tavan ja tuntemus.

Yhteenveto:1. BAT laajennus on käytössä DOS: n ja Windowsin, kun CMD laajennus on Windows NT Komentosarjat

2. BAT laajennus voidaan tulkita COMMAND.COM ja CMD.EXE kun CMD laajennus voidaan ainoastaan ​​tulkita CMD.EXE