Ero roomalaiskatolinen ja katolinenRoomalaiskatolinen vs katolinen

Tärkeimmät erot roomalaiskatolisten ja katoliset ovat, että roomalaiskatolisia muodostavat suurimman kristillinen ryhmä, ja katoliset ovat vain pieni ryhmä kristillinen yhteisö, jota kutsutaan myös nimellä 'ortodoksisen.' Uskotaan, että kun kristinusko alkoi vain yksi kirkon jälkeen. Ei ollut erimielisyyttä tai uskon, ja kristinusko alkoi levitä yhtenä uskonto.
Myöhemmin päätettiin, että paikka oli vaadita, jos kirkko edustaa kaikkia kristittyjä pitäisi rakentaa. Olisi päämaja kaikkien kristittyjen opetuksia. Valitettavasti eri mieltä syntyi ja ryhmien jakaa. Jotkut seurasi päätöksessä, että kirkon piti rakennetaan Rooma; toiset sitä mieltä, että se olisi rakennettava Konstantinopolin. Ne, jotka seurasivat ja liittynyt ryhmään Rooman alkoi kutsua itseään roomalaiskatolisia kun muut alkoivat kutsua itseään ortodoksinen katolisia.
Roomalaiskatoliset jäljittää niiden alkuperän Saint Peter. Hän oli Kristuksen opetuslapsi ja oli yksi 12 apostolit. On ero mielipiteen St. Peter 's merkitys ja hänen rooli alkuperä kristinuskon.
Roomalaiskatoliset pitävät paavia olevan heidän hengellinen johtaja; häntä kutsutaan Rooman kristittyjä kirkkoherran Kristuksen. Katoliset eivät usko mitään paavin auktoriteetin.
Katoliset tai ortodoksisen eivät tunnista joitakin kirjojen mukana roomalaiskatolinen Raamattua. Katoliset uskovat, että Kristuksen opetukset ovat pysyneet ennallaan. Heidän mukaansa Pyhä Raamattu ei ole muuttunut. He eivät usko lisäyksiä alkuperäiseen kirjoitusten.
Katolilaiset eivät ajattele tykin kuin lakeja. Canons pidetään sääntöjä, joiden kirkon ajetaan. Roomalaiskatoliset ottaa niitä lain ja antaa valtuudet piispalle soveltaa niitä.
Roomalaiskatolisista uskovat Immaculate käsitys Neitsyt Marian. Katoliset eivät tue tätä teoriaa. He uskovat, että hän oli kuolevainen ja oli valmis kantamaan Christ.
Roomalaiskatolisia uskovat kiirastulessa; sielut, jotka tulevaisuudessa päästä taivaaseen tarvitsevat puhdistusta. Loput ihmiset helvettiin. Katoliset uskovat sielut menevät kuolleiden talo, Hades, odottamaan Kristusta jälleen nousta. Kun keho nousee, kaikki sielut yhdistyvät hänen kanssaan.

Yhteenveto:1. Roomalaiskatoliset ovat suurin kristillinen ryhmä; Katoliset ovat pienempi ryhmä.
2. roomalaiskatoliset ja katoliset ovat eri mieltä siitä, miten tärkeää
St. Peter niiden alkuperä.
3. katoliset eivät usko paavin auktoriteetin, roomalaiskatolisia tehdä.
4. katoliset uskovat alkuperäisessä, muuttumattomana Pyhä Raamattu; Roomalaiskatoliset lisänneet monia kirjoja niiden Raamatun.
5. Piispojen valtuutettu soveltamaan canons on roomalaiskatolisia; Katoliset eivät ota tykin lakeja ja eivät anna valtuuksia kukaan soveltaa niitä.
6. roomalaiskatolisia uskovat Immaculate Conception; Katoliset eivät usko teoriaan ja pitävät äiti Mary kuolevainen.