Ero Akbar ja ShahjahanAkbar vs. Shahjahan

Akbar ja Shahjahan olivat suurimmat Mughal keisarit joka hallitsi Intiasta. Molemmat hallitsijat tunnettiin taitoihinsa aivan eri aloilla.

Akbar, joka tunnetaan nimellä 'Akbar' oli kolmas Mughal keisari. Shahjahan oli viides Mughal keisari.

Shahjahan 'isoisä oli Akbar. Shahjahan oli poika Akbar' poika Jehangir. Akbar oletettu valtaistuimelle Delhi 14. helmikuuta 1556 ja hallitsi 50 vuotta, kunnes 1605. Shahjahan oletetaan valtaistuimen Delhi on 25 tammikuu 1628.

Akbar syntyi 14. lokakuuta 1542 kello Umerkot linnoitus Sindhin. Hän syntyi, kun keisari Humayun ja hänen vaimonsa Hamida Banu Begam ottivat turvapaikan tällä linnoitus. Shahjahan syntyi 05 tammikuu 1592, Lahoressa ja oli poika Jehangir ja Gossaini.

Akbar oli paljon kiinnostusta maalaus. Taide ja kulttuuri kukoisti valtakuntansa. Se oli hänen aikanaan hän maalasi palatsin seinämaalauksia. Hän oli myös suuri kannattaja Euroopan koulukunta.

Shahjahan 's ajan tunnetaan kulta Mughal arkkitehtuuri. Taj Mahal, joka Shahjahan rakennettu hauta vaimolleen Mumtaj, seisoo muistomerkki kirkkauden arkkitehtoninen kauneus. Hän on myös hyvitetään rakentaa Red Fort, Juma Masjid, ja Pearl moskeija.Aikana Akbar 's sääntö, oli rauha eikä tiedetä kapinoita tai sotia käytiin. Mutta Shahjahan edessä kapinoita ja levottomuuksia. Portugalin hyökkäys ja islamilaisen kapinan aikana tapahtui Shahjahan' s hallituskauden. Shahjahan oli armeija, joka oli neljä kertaa suurempi kuin Akbar 's.

Akbar oli hyvät suhteet Rajputs. Hän jopa avioitui Rajput prinsessoja osana diplomatiaa. Toisaalta, Shahjahan vangiksi Rajput valtakuntia.

Kun Akbar oli kolme poikaa, Shahjahan oli neljä poikaa.

Yhteenveto:

1. Akbar, joka tunnetaan nimellä 'Akbar' oli kolmas Mughal keisari. Shahjahan oli viides Mughal keisari.
2. Akbar oli paljon kiinnostusta maalaus. Taide ja kulttuuri kukoisti valtakuntansa. Shahjahan 's ajan tunnetaan kulta Mughal arkkitehtuuri.
3. aikana Akbar 's sääntö, oli rauha eikä tiedetä kapinoita tai sotia käytiin. Mutta Shahjahan edessä kapinoita ja levottomuuksia.
4. Shahjahan oli armeija, joka oli neljä kertaa suurempi kuin Akbar 's.