Ero Amsterdam ja HollannissaAmsterdam vs. Holland

Amsterdam tunnetaan nykyään pääoman Euroopan maassa Alankomaat. Kuten muissakin Euroopan maissa Alankomaissa jaetaan maakuntiin, jotka toimivat valtioissa. Holland on annettu nimi tietyllä alueella Alankomaissa; se koostuu maakunnan Pohjois-Hollanti ja Etelä-Hollanti. Sekä Amsterdam ja Hollanti ovat hollanti puhuminen alueita itäpuolella maan nyt tunnustettu Alankomaissa.

Jonka väkiluku on lähes 800000 ihmistä, Amsterdam on ytimessä Alankomaiden kulttuurisesti. Kuitenkin huolimatta siitä historiallisesta keskuksesta kaupan Amsterdam ei ole, jos hallitus Alankomaiden sääntöjä. Haag sijaitsee Etelä Hollannissa ja pidetään pääkaupunki hallitus, se on silloin, kun lakeja säädetään. Alue sekä Pohjois- ja Etelä-Hollanti ovat erillisiä maakunnat kullakin on omat pääkaupunkeihin: Pohjois-Hollanti on Haarlem ja Etelä-Hollanti on Hague. Nämä kaksi aluetta, jotka erosivat toisistaan ​​vuonna 1840 sijaitsevat Pohjanmerellä, jossa ulkomaankaupan helposti majoitetaan. Koska Amsterdam ei Pohjanmerellä, kaupunki suunnittelijat päättivät tehdä on saatavilla samassa kaupassa etuja, joten monimutkainen järjestelmä kanavia kehitettiin. Nämä kanavat ovat auttaneet tekemään Amsterdam vahva toimija, joka puolestaan ​​on auttanut kaupungin kukoistaa.

Historia näiden muuttujien osalta on hyvin erilaisia ​​toisistaan. Amsterdam oli yksi rikkain kaupunki maailmassa, koska se oli napa maailmanlaajuisen kaupan monta vuotta, kunnes 1600, jolloin rutto kuoli lähes 20 prosenttia kaupungin 'väestöstä. Kuitenkin, kun teollinen vallankumous tapahtui, Amsterdam jälleen käytti tilaisuutta tulla Euroopan voima. Uudet rakennukset ja kanavat rakennettiin auttaa kaupunkia viihtyvät, kunnes toisen maailmansodan tapahtui 1900-luvun puolivälistä. natsi-Saksan hyökkäsi osat Alankomaissa, aiheuttaen kriisi lähes kaikkialle Amsterdam. North ja Etelä-Hollanti olivat vastaavassa tilanteessa. kun osa Ranskan Empire, vuodesta 1830, jolloin Belgian vallankumous tapahtui on ollut erottaminen mikä kerran oli Hollannissa.
Tänään, Hollanti asuu suurimmissa kaupungeissa Alankomaissa ja on kaikkein tuottoisa alueen maa. Amsterdam on suosittu matkailukohde ja käyttää sen kanavat pitää ne eturintamassa kansainvälisen kaupan alalla.Vaikka Amsterdam ja Hollanti ovat yleisiä Alankomaiden alueilla, on monia eroja kahden. Amsterdamin kaupungin ja tunnetulla alueella Holland kullakin on oma historiansa ja omat syynsä onnistua.

Yhteenveto
1. Amsterdam on maantieteellinen Alankomaiden pääkaupungin. Holland on alue muodostuu maakunnissa Pohjois-Hollanti ja Etelä-Hollanti sijaitsee Pohjanmerellä Alankomaissa.
2. Pohjois- ja Etelä-Hollanti sijaitsevat Pohjanmerellä. Amsterdam on edelleen kytkettynä Pohjanmerellä läpi sarjan kanavia.