Ero Ahmadi ja QadianiPerustaja Ahmadiyya liikkeen.

Ahmadi vs Qadiani

Ahmadi ja Qadiani ovat olennaisesti erilaisia ​​nimiä saman islamilainen liike.

Hazrat Mirza Ghulam Ahmad Sahib oli perustaja Ahmadi liikkeen.

Mukaan Ahmadi lahko uskoo, että kaikki ne, jotka ovat lukeneet 'Kalimah-e-Tayyebah' ovat muslimeja, riippumatta lahko, että hän kuuluu myös vaikka hän ei ole ottanut lupauksen perustaja Ahmadi. Ahmadi lahko uskoo, että ei-usko mujaddid (Promised Messiah) on synti. Lisäksi kukaan on heitetty ulos Islam ja kukaan tulee Kafir jos hän on tehnyt syntiä.

Ahmadi lahko on pääkonttorinsa Pakistanissa.

Islamissa on profetia tulemisesta henkinen uudistaja jälkimmäisessä päivinä kaksi nimikettä. Yksi on luvattu Messias, ja toinen on Mahdi.

Ahmadi Muslimit uskovat, että molemmat otsikot kuului yksi henkilö, nöyristellä Holy Profeetta. Heillä on täysi argumentteja. He uskovat uskonpuhdistaja lopettaa voimankäytön uskonnon kuin se oli ennustettu.

[Ei-Ahmadi muslimit odottavat kaksi erillistä miesten yksi kuten luvattu Messias ja toinen kuin Mahdi. Mahdi varisee verta.]Kuoleman jälkeen Ahmadi Luvatun Messiaan, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (joille rauha) 1908, järjestelmä Khilafat (seuraaja-alus) aloitti [kohti ennustus Pyhän Profeetan (SAWS)].
Kotipaikka jäi Qadian (Intia). Ne, jotka ajatellut, Khilafat ei tarvita, ne menivät Lahore (silloin Intia, nyt Pakistanissa)

Molemmat kutsutaan Ahmadis koska ne Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (a.s.) antoi nimen hänen yhteisön Ahmadiyya Muslim yhteisön.

Tällä maksimaalisen, voidaan sanoa:
1- Ahmadi muslimit (jotka seuraavat Khilafat; tällä hetkellä viides Khalifah on menossa maailmanlaajuinen yhteisö)

2- Ahmadi muslimi (jotka eivät usko Khilafat, ne ovat paljon vähemmän, niitä kutsutaan Lahori GROUP)

Muuten, Khilafat perustuu Ahmadi-muslimit eivät soita heille selves QADIANI,
koska nyt on slangitermi käytetään viha fanaatikkojen mullaheille.

Löydät virallista tietoa osoitteessa alislam.org