Ero meksikolaiset ja Puerto RicansMeksikolaiset vs Puerto Ricans

Meksikon valtion tai Meksiko, sijaitsee Pohjois-Amerikassa reunustaa Yhdysvaltojen Tyynenmeren Guatemala, Belize, Karibianmerellä ja Meksikonlahdella. Sen ihmiset ovat sekoitus jälkeläisiä alkuperäiskansojen; Mayat, atsteekit, Toltecs, Espanjan siirtomaavallat, ja useita muita enemmän.

Commonwealth of Puerto Rico, tai Puerto Rico, toisaalta, on alueella United States of America sijaitsee Karibianmerellä lähellä Dominikaaninen tasavalta, Yhdysvallat 'Neitsytsaaret ja Brittiläiset Neitsytsaaret. Puerto Ricans ovat Yhdysvaltain kansalaisten joten ne ovat vapaasti mennä mantereelle, kun meksikolaiset eivät ole.

Se oli alun perin asuttu alkuperäisväestön Tainos jotka olivat lähes pyyhki pois saapumista Espanjan siirtomaavallat joka kuljettaa mukanaan tartuntatauteja. Nykyään sen ihmiset koostuvat jälkeläisiä Tainos, Afrikkalainen orjia, ja Euroopan siirtomaavallat.

Vaikka asukkaat molempien maiden kuuluvat etniseen ryhmään, Latino, ja puhuvat espanjaa, he puhuvat sen eri tavalla. Meksikon espanjalainen on hitaampaa, ja niiden konsonantit kuulostaa enemmän 'S' ja 'L', kun taas Puerto Ricon espanjalainen ei tuota 'S' ja 'R' ja jättää pois 'D' ja muutokset 'R' ja 'L'Puerto Rican espanjalainen on lähempänä Espanjan puhutaan osissa Espanjassa kuin Meksikon espanjalainen johon vaikuttavat niiden alkuperäiskansojen juuret vaikka puhutaan selkeämpi. Kun meksikolaiset puhuvat, se on heleä kuin he laulavat. Ne eroavat myös siinä erilaisten elintarvikkeiden että he syövät. Meksikolaiset ovat burritos, enchiladas, ja tortilloja taas Puerto Ricans on arroz con pollo, tostones, ampanadillas, pastilijos, ja jauhobanaaneja.

Meksikolaista ruokaa käyttää maissi ja pavut ja mausteet, kuten chili, oregano, suklaa, chipotle, ja paljon muuta. Se on sekoitus alkuperäiskansojen ja espanjalaista ruokaa. Puerto Ricon ruoka on espanjalainen, Taino, Afrikkalainen ja American vaikutteita ja käyttää ainesosia, jotka ovat kotoisin maa.
Ne poikkeavat toisistaan ​​myös siinä, miten ne näyttävät kanssa Mexicans joko etsivät enemmän kuin intiaanit tai Mestizos taas Puerto Ricans voi olla valkoinen ja vaalea tukka sinisilmäinen, mulatto tummat silmät ja hiukset, tai sävy siltä väliltä.

Yhteenveto:

1. Meksikon valtio on maa, joka sijaitsee Pohjois-Amerikassa, kun taas Commonwealth Puerto Rico sijaitsee Karibialla.
2. Meksikon esivanhempia kuuluvat atsteekkien ja mayojen intiaanit sekä espanjalaiset jotka asuttivat niitä samalla Pureto Rican esivanhempien kuuluvat Tainos, espanjalaiset, ja Afrikkalainen orjia.
3. Meksikon espanjalainen on selkeämpi ja heleä verrattuna Puertoricolaiset Spanish; ne poikkeavat toisistaan ​​myös kieliopin ja ääntäminen.
4. Niillä on eri ruokia. Mexicans käyttää enemmän papuja, chillis, ja mausteet samalla Puerto Ricans käyttää jauhobanaaneja ja cassavat sekä muita ainesosia.
5. Puerto Ricans voivat vapaasti tulla ja poistua Yhdysvalloissa, mitä he haluavat, kun meksikolaiset eivät ole.