Ero Naxalism ja maolaisuudenNaxalism vs Maolaisuus

Mao Zedong Thought, tai maoismi, on kommunistinen teoria kehittämä Mao Zedong, Kiinan sotilaallinen ja poliittinen johtaja, joka oli merkittävä rooli luotaessa People 's Republic of China.

Vuoteen 1978 se toimi johtavana periaatteena Kiinan kommunistipuolueen. Sen perus opetukset ovat:

Ihmiset 's sodan korostetaan tarpeet massojen, ja että armeijan on otettava heidät.
Uusi demokratia jossa kannatetaan etenemistä ehtojen massojen jotta sosialismi voidaan soveltaa tehokkaasti.
Ristiriitaisuuksia, joita esiintyy kaikissa yhteiskunnissa ja niitä on käsiteltävä eri tavoin varsinkin ne, jotka sisältävät massat ja heidän vihollisensa.
Kulttuurivallankumouksen joka pyritään poistamaan luokkataisteluilla ja pyyhkiä pois sen juuret.
Kolme Worlds teoria joka jakanut maailman kolmeen osaan; ensimmäinen maailma koostuu imperialististen valtioiden Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton toisen maailmansodan koostuu muiden imperialististen valtioiden omalla vaikutuksen, ja kolmannen maailman koostuu ei-imperialististen valtioiden. Tässä teoriassa, ensimmäinen ja toinen maailman hyödyntää kolmannen maailman pohjustaa vallankumouksen.

Maolaisuus kannattaa aseellinen vallankumous talonpoikien vallanpitäjiin saavuttamiseksi poliittisia ja sosiaalis-taloudellista muutosta. Se eroaa Neuvostoliiton marxilaisuuden keskittyminen maaseudun ja maatalouden kehittämisen sijasta teollisuuden kehitystä.
Ihmisiä muista maista ovat sopeutuneet maolaisuuden etenkin köyhissä maissa ja kehitysmaissa kuten Nepal, Peru, Somalia, ja Intiassa, jossa Naxalism on yleistä. Se on termi, jota käytetään viittaamaan eri kommunistisen ryhmien Intiassa.Se on peräisin kylässä Naxalbari Länsi-Bengalissa, siis nimi Naxalism. Se luotiin aikana jaettu marxilaisen kommunistipuolue Intian joka toi luomisesta maolaisten Intian kommunistinen puolue, jonka tarkoituksena oli tehdä loppu Intian hallitus.
Naxalism alkoi vuonna 1967, jolloin osissa CPM ilmoittaneet, että ne ovat valmiita jakaa maa maattomat. Väkivalta seurasivat yllytys huono kimppuun vuokranantajille. Charu Majumdar, joka on yksi liikkeen johtajat, innostui opetukset Mao Zedong ja kannatti kaataa hallituksen ja eliitin kautta aseellisen taistelun.
Hänen opetuksensa muodosti perustan Naxalism jossa on useita ryhmiä ja ryhmittymiä. Vaikka Naxalism aluksi pidetään terroristiryhmä, jotkut Naxaliitit ryhmät ovat tosiasiallisesti laillistettu, kun taas toiset ovat vielä mukana aseellisissa sissisotaa vastaan ​​Intian hallitus.

Yhteenveto:

1. Maolaisuus on kommunistinen teoria kehittänyt Kiinan poliittinen ja sotilaallinen johtaja Mao Zedong, kun Naxalism on intialainen kommunistinen liike perustuu opetuksiin maolaisten puolestapuhuja Charu Majumdar.
2. Maolaisuus on ollut johtava periaate People 's Republic of China vuoteen 1978 saakka, jolloin se korvattiin opetukset Deng Xiaoping taas Naxalism on ollut johtava periaate taistelu köyhien intiaanien vastaan ​​hallitusta ja vuokranantajat.