Ero CET ja CSTCET vs CST

Maapallo pyörii akselinsa ympäri ja auringon ympäri, joka aiheuttaa eri paikoissa kokea eri vuorokaudenaikoina ja yö. Vaikka nämä aurinkoon kokemus päiväsaikaan, jotka sijaitsevat toisella puolella kokemus yöllä, kun se on kynnyksellä tai iltapäivän muissa paikoissa.

Kellonaika määräytyy asema auringon, ja ihminen on laatinut tapa mitata aikaa. Mean aurinko aika on perusta normaaliaikaa. Alueet of the Earth ovat lakisääteiset talviajan nimeltään aikavyöhykkeitä, jotka on säädetty vuodenaikojen mukaan; standardin aikavyöhyke ja kesäaika kesällä.

On 40 maata aikavyöhykkeet ja 25 merimailin aikavyöhykettä. Standard aikaa kutakin aikavyöhykettä alkaa Lontoon Greenwichin pituuspiiri ja ulottuu ympäri maailmaa. Paikallista aikaa viereisissä aikavyöhykkeillä eroaisivat tunnilla. Ennen 1972 aikavyöhykkeiden perustuivat Greenwich Mean Time (GMT), mutta nykyään ne perustuvat Coordinated Universal Time (UTC).

Uusi-Seelanti oli ensimmäinen maa sopeutua standardin aikavyöhykkeellä, joka on 11 tuntia ja 30 minuuttia ennen GMT. Vaikka useimmat maat ovat yhtenäiset aikavyöhykkeet, jotka ovat suurempia maa-alueet käyttävät useita aikavyöhykkeitä.
Kaksi näistä aikavyöhykkeet ovat Keski-Euroopan aikaa (CET) ja Keski normaaliaika (CST). CET on käytetty Euroopassa ja on tunnin edellä UTC tai GMT. Lukuun ottamatta Britannian, useimmat Euroopan maat ovat sovittaneet CET tekeminen Britannian aika taakse yhdellä tunnilla verrattuna maihin, jotka käyttävät aikaa.
Britanniassa, kytkin CET on herättänyt kiinniottoa useimmat ihmiset, ja vaikka kokeita on suoritettu määrittää sen etuja ne olivat tuloksettomia.Keski normaaliaika (CST), toisaalta, käytetään Pohjois-Amerikassa, erityisesti Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Se on kuusi tuntia takana UTC ja perustuu keskimääräinen auringon aikaan 90. pituuspiiri länteen Greenwichin observatorion.
On myös aikavyöhykkeen käytetään useimmilla alueilla maan Meksiko paitsi Baja California Sur, Chihuahua, Nayarit, Sinaloa, Sonora, ja Baja California. Sen pääkaupunki, Mexico City, käyttää paikallista aikaa alue.
CST on kaksi tuntia edellä Tyynenmeren aikavyöhyke, tunnin edellä Mountain aikavyöhyke, ja yksi tunti takana Eastern Time Zone vaikka CET on seitsemän tuntia jäljessä Tyynenmeren aikavyöhyke.

Yhteenveto:

1. CET on lyhenne sanoista CET kun CST on lyhenne sanoista paikallista aikaa.
2. Keski-Euroopan aikaa käytetään useimmissa Euroopan maissa paitsi Iso-Britanniassa, kun paikallista aikaa käytetään osissa Amerikan yhdysvaltojen, osassa Kanadaa, ja useimmilla alueilla maan Meksikossa.