Ero Sect ja NimellisarvoSect vs Nimellisarvo

Miljardit ihmiset ympäri maailmaa kuuluvat johonkin muotoon uskontokuntaan tai toisella. Jokainen on kuullut juutalaisuus, kristinusko, buddhalaisuus, islam, ja monet satoja uskontoja, jotka ovat kehittyneet vuosisatojen, jotka perustuvat erilaisiin opetuksiin. Erot näiden suurten uskontojen tunnetaan, mutta kaksi termejä, jotka hämmentää monia ihmisiä: Sect ja Nimellisarvo. Tämä artikkeli tunnistaa eroja lahkojen ja nimellisarvoista näiden eri uskonnollisten ryhmien.

Määritelmät

Sana 'lahko' nimetään pienemmän uskonnollinen ryhmä, joka on sivuhaara suuremman perustettu uskonto. Lahkoja vielä paljon yhteistä niiden alkuperäisen uskonnollisen vakaumuksensa; kuitenkin joitakin olennaisia ​​eroja sääntöjen ja periaatteiden antaneet ne poiketa alkuperäisestä uskontunnustus.

Sana 'Nimitys' nimetään tunnustettu uskonnollinen ryhmä omanlaisensa usko, tai joukko uskomuksia. Yleensä nämä ovat olleet olemassa vuosisatojen ajan kuin maailmanlaajuisesti seurakunnille ja toimivat yhteisten uskomusten, perinteiden tai identiteettiä. Kristityt ja katolinen n katsotaan Kirkkokunnat koska vuosisatojen perinteet niiden vakaumusta.

Muodostus

Kirkkokunnat muodostavat hitaasti ajan myötä, seurauksena etäisyyksistä, kulttuurierot, ja vaikuttaa muiden ryhmien. Jäsenet kehittää erityisiä teologisia, filosofisia ja eettisiä näkemyksiä, että kehittyä lopullinen käytännöt ja rituaalit.

Lahkot sisällä nimitys yleensä muodostavat kiistasta viranomaisten kanssa ensisijaisen uskonnollinen ryhmä 'näkemykset. Selviä eroja muodollisen uskomus muuttaa jatkuvasti, joka perustuu uuteen johtajia, jotka saapuvat, ja vakuuttaa seurakunta jakaa pois erilliseen ryhmään takia vasta syntymässä tulkintoja pyhän kirjan nimi.

NäytteetYhteydessä Uskontokunnat, kristillisen kirkon on kaksi ensisijaista Nimitys '' protestanttisen ja katolisen, mutta kussakin on noin 1500 Lahkot. Sisällä protestanttisen uskon, on olemassa lahkojen Kastajan, metodisti, Presbyterian, Luterilainen, Amish, kveekarit, ja paljon muuta. Katolisen Nimellisarvo olemassa lahkoja kuten ortodoksinen, kreikkalainen, roomalainen, episkopaalinen, ja lukuisat enemmän haarautuu. Mikä erottaa ne on tulkinta alkuperäisen perinne ja joukko uskomuksia.

Juutalaisuus on neljä ensisijaista Uskontokunnat: ortodoksinen, Masorti, uudistaminen, ja Reconstructionist. Useita esimerkkejä sisällä ortodoksijuutalaisuuden, ovat lahkojen Hasidism, Misnagdim, Modern, messiaaninen, Sepharadic, ja paljon muuta.

Sisällä Islam on kolme ensisijaista oksat, jotka ovat sunnien, shiiojen ja Sufis. Esimerkkejä sisällä šiialaisuus nimellisarvot ovat Twelvers, Ismailiam, Zaidyyah, Alawiyyah, ja Aleviitit. Jälleen he jakoivat perustuvat erilaisia ​​tulkintoja alkuperäisen perinteiden.

Yhteenveto:

1. On olemassa useita perustavanlaatuisia uskontojen kaikkialla maailmassa joita kutsutaan Uskontokunnat. Ne vaihtelevat niiden syvällä teologian, filosofian ja uskomuksia perustajista ja opettajat, jotka tunnistetaan, ja perustaa, alkuperäisen uskomuksia.

2. Jokaisella nimitys on edelleen jaettu lahkoihin, perustuu ensisijaisesti tulkintaeroja alkuperäisestä, perustavanlaatuinen uskomuksia, nousevien johtajia.