Ero Harre Krishna ja hindulaisuus



Harre Krishna Vs hindulaisuus

Monet uskovat, hindulaisuus ja Harre Krishna olevan sama uskonto, mutta on monia eroja, jotka asettavat heidät erilleen. Ensimmäinen ja tärkein on, että Harre Krishna seuraajat eivät pidä itseään hindujen ja korostaa, että Harre Krishna on tietoisuus toisin kuin hindulaisuus, joka on 'uskonto'. Tämä tietoisuus he sanovat on tietoisuutta Jumalan. Kuka on yksi, ja sillä ei ole väliä, mitä te kutsutte tämä Jumala, hän on kaikille sama. Harre Krishna jakaa muutaman kirjoja hindut mutta väittävät, että 'hindulaisuus' on ulkomainen sana annetaan ihmisille, jotka asuivat joen Indus muslimit siksi kukaan ei olennaisesti 'Hindu', se ei ole Vedic aikavälillä. Kuitenkin Harre Krishna jakaa joitakin omia kirjoja hindut mutta sitten he väittävät, että jos se tekee niistä hindut sitten Buddha myös perin Hindu itseään niin kaikki buddhalaiset pitäisi kutsua hinduja liikaa.

Toisin hindut, jotka uskovat puolijumalia ja suorittaa rituaali käytäntöjä aineelliset hyödyt, Harre Krishna uskovat vain yksi jumala eli god Krishna. He myös uskovat kiinnittää elämänsä rakastava jumala ja yhdistää kanssa lähteen, kun he kuolevat. Se on hyvin samanlainen kuin sufi käsite Fana ja baka.

He tunnistavat itsensä ikuinen Jumalan palvelijat Krishna, kun hindut vaikka eivät usko Jumalaan Krishna mutta ne myös uskovat monia jumalia, joita he liittävät eri luonnon elementit. Harre Krishna jättää käsitteen merkintöjä itseään tietyn uskonnon ja sen sijaan he uskovat, joilla on suhde yksi Jumala, joka on ylin olennon ja yli kaikkien uskonnollisten rajojen.



Laajemmassa merkityksessä voimme ajatella Hindusim olla sateenvarjo, joka koostuu useista Gods ja toimii kattavana, väljästi määritelty termi, kun Harre Krishna on erityinen filosofinen käsite, joka perustuu henkisyys. Myös hindut ajattelevat Dharma kuten uskon mutta Harre Krishna uskovat, että usko ei ole Dharma koska usko voi muuttaa, kun Dharma on vain yksi. Lisäksi Harre Krishna ajatella, että uskonto on jotakin, joka on osa ihmisen 'tajuntaan ja se ei ole jotain, että voi muuntaa tai palauttaa alkaen.

Suuria eroja:

Harre Krishna on tietoisuus, hindulaisuus on uskonto.

Harre Krishna on sen etymologinen juuret Vedas kun hindulaisuus on nykyajan termi.

Hindulaisuus on puolijumalia ja ne ovat materiaalin syistä

Hare Krishna on noin rakkaudesta Krishna jumalan. Ei ole puolijumalia.

Hindulaisuus on alueellista termi, jänis Krishna on filosofia ymmärtää god

Harre Krishna ovat ikuisia palvelijoita Krishnan. Hindu palvoo Krishna mutta myös palvoo muita.

Hare Krishna uskovat yhtymisen absoluuttinen totuus (hyvin samanlainen fana ja baka Sufi islamin). He eivät 'usko merkinnöissä suhteensa ylin Jumalan uskonto