Ero Mumbai ja BombayMumbai vs Bombay

Mumbai ja Bombay ei pitäisi 't pidä sekoittaa keskenään, koska ne viittaavat yhteen ja samaan kaupungin nimi. Se' on vain, että Mumbai on uusi nimi suurkaupunki Maharashtran kun Bombay oli sen entinen nimi.

Mumbai kopioidaan Intia 's talousjohtajan alueella ja, ei ole yllättävää, kaikkein asutuilla kaupunki Intiassa. Itse asiassa se on yli 20 miljoonaa asukasta että jopa kääpiö asukastiheys maan' s pääomaa itse C New Delhi . Keskuksena maan 's ja kauppaa, Mumbai on maailmanlaajuisesti tärkeä Alpha maailmankaupunki joilla on suurin BKT: stä useimmissa Aasian (erityisesti keskuudessa keskeinen, länteen, ja eteläinen Aasian maiden) ja jolla on suurin rikkaus kaikkien muiden keskeisten kaupunkien maassa.

Maantieteellisesti Mumbai koostuu seitsemän suurta saarta, jotka olivat kerran vallan alla Portugalin ennen sen pyydystäminen Itä-Intian Company. Arabianmeren rajojen useita sen rajoja. Mainitut saaret olivat aiemmin täynnä kyliä kuten Worli ja Girgaum, joiden nimet kaikui koko alueella ja ne merkittiin kirjanpitoon tunnettu matkailijoiden kuten Ibn Battuta. 18-luvulla, se oli brittiläinen joka perustettiin satama alueella, joka osaltaan puomin väestön kasvun ja infrastruktuurin kehittämiseen. Koko väestöstä tuntui kasvaa hallitsemattomasti näin varjostava yksittäisten kylien ja yhdistyivät suurkaupunki tunnetaan Mumbai tänään.

Historiallisesti se oli portugalilainen kirjailija, jonka nimi Gasper Correia, joka oli ensimmäinen vastuussa keksitystä termi 'Bom baim', joka tarkoittaa 'hyvä, Little Bay.' Vasta 17-luvulla, että Britannian, jotka alkoivat olla alueella, virallisesti muutti kaupungin nimeä Bombay. Ja niin, nimi 'Bombay' tuli sen virallinen kaupungin nimi vuosisatojen jälkeen.Myöhemmin paikallinen ihmiset kaupungin (etupäässä Guajarati ja Marathi) tuntenut tarvetta nimetä kaupungin päätyttyä British Imperial sääntöä, ja että se on nimetty Mumba, Kali jumalatar 'nimi, ja Aai, joka tarkoittaa 'äiti' on marathi äidinkieli. Tilanne muutoksen päättyi luomalla kaupungin 's uusi nimi Mumbai. Siitä huolimatta se oli vain siksi, että 1997 parlamentille, että viralliset siirtyminen uuteen kaupungin nimen tuli olla, vaikka uusi nimi jo toteutunut jo 1995.

Oli monia syitä nimenmuutoksen. Ensinnäkin se palveli vahvistaa paikallista Marathi identiteettiä. Toiseksi, 'Bombay' kuulosti vioittuneen Englanti vaihtoehtoinen nimi 'Mumbai', jota monet paikalliset tehnyt 't yms. Lopuksi nimellä' Bombay 'muistuttaa hieman Britannian siirtomaa perintö.

Yhteenveto:

1. Mumbai on uusi nimi Intian 's chief, finanssialueelle.
2. 'Bombay' on entinen nimi 'Mumbai', joka on suurkaupunki Maharashtran.
3. portugalilainen kirjailija loi nimi 'Mumbai', joka oli johdettu termi, joka tarkoittaa 'hyvä, Little Bay.' Pian tämän jälkeen, se oli brittiläinen joka muodollisesti muutti sen Bombay.