Ero Punjab ja KeralaPunjab vs Kerala

Intia on maa jaettu toteaa. Kaksi tunnettua todetaan kyseisestä maasta ovat Punjab ja Kerala.

Nämä kaksi valtiota poikkeavat monin tavoin. Yksi pisteen ero on niiden sijainti. Punjab sijaitsee luoteisosassa Intiassa ja pidetään raja tilassa naapurivaltio Pakistan. Toisaalta, Kerala sijaitsee vastakkaiseen suuntaan. Se on eteläosassa Intian rajoittuvien muiden Intian osavaltioissa ja Arabianmeren. Se tunnetaan myös rantavaltion.

Ilmasto Näiden kahden valtion eroaa koska ne molemmat sijaitsevat eri osissa maata. Punjab kokee kolme vuodenaikaa: kesä, monsuuni, ja talvella. Jokainen kausi on siirtymäkauden ilmasto ennen johtavaan yhden kauden toisesta. Toisaalta, Kerala kuin rantavaltio on trooppinen ilmasto, joka koostuu kesällä ja monsuuni.
Punjab on tunnettu maa viiden jokien ja on myönnetty kanssa otsikko Makasiinin Intiassa. Valtio on maatalouden ja teollisuusmaiden valtion ja tiedetään rikkain valtio ansiosta teollisuuden. Samoin Kerala saa sen valtion tuloja matkailusta. Sen tunnettuja iskulause on 'Jumala' omassa maassa. '

Väestöltään, Punjabin ja Kerala ovat myös samat. Punjabin tila tunnetaan sikhien heimo, soturi heimo, joka loi oman imperiumin. Toisaalta, dravidat kansoittavat Keralan valtion.

Kuten todetaan, sekä Punjabin ja Kerala on omat pääkaupungit. Punjab on Chandigarh taas Kerala on Thiruvananthapuram. Kerala on aiemmin perustettu vuonna 1956, 10 vuotta aikaisemmin kuin Punjab. -Alaa Ranking, Punjab riveissä 19. maassa kun Kerala on 22. sijalla. Punjab on myös enemmän piirejä 22, kun taas Kerala on vain 14.Molemmat valtiot ovat jaettu kolmeen alueeseen. Punjab on Malwa, Majha, ja Doaba. Samaan aikaan, Kerala on Malabar, Kochi ja Travancore. Punjab on kuusi suurten kaupunkien sen luotto kun Kerala ylpeilee viiden parhaan kaupungit Intiassa.
Myös ero, kun se tulee virallisia kieliä. Punjab 'viralliset kielet ovat Punjabi ja Hindi. Sen sijaan Kerala on Malajalam ja Englanti. Molemmat valtiot ovat kukin virallisista kielistä maan.

Valtion 'nimi alkuperä on myös erilainen. Nimi' Punjab 'tuli Persian sanoista.' Kerala 'toisaalta, on nimensä peräisin oma paikallinen kieltä, Malajalam.

Uskonto on kyse myös kontrastin. Punjab hallitsee sikhien uskontoon seurasi hindulaisuus ja Islam. Kerala on hindulaisuus koska sen hallitseva uskonto seuraa islamin ja kristinuskon.

Punjab ja Kerala molemmilla on mielenkiintoinen historia. Punjab on ollut merkittävä yhdyskäytävä muille ulkomaalaisille Intiaan muinoin. Toisaalta, Kerala on nyt matkailukohde ulkomaalaisille matkailijoille. Myös moderni Punjab luotiin erottaminen. Se oli ensimmäinen erotettu British Punjabin ja myöhemmin Intian Punjab. Sen sijaan, Kerala muodostettiin yhdistämällä Malajalam puhuva alueilla yhdessä valtiossa. Tämä oli panna täytäntöön sen valtion saneerauksesta annetun lain.

Yhteenveto:

Punjab ja Kerala ovat kaksi Intian osavaltioissa monia eroja. Ensinnäkin, valtion Punjabin sijaitsee Luoteis alueella Intiassa taas Kerala on eteläosassa Intiassa. Koska niiden sijainnit, Punjab on raja tilaan samalla Kerala on rantavaltioita.

Sikhien heimo hallitsee Punjab tilaan samalla Keralan osavaltiossa on dravidat ensisijaisena väestöstä.

Molemmat valtiot ovat erilaisia ​​tapoja perustamista. Punjab luotiin vuoksi erottaminen Britannian Punjabin ja Intian Punjabin. Toisaalta, Kerala muodostettiin lain, valtion saneerauksesta annetun lain, yhdistämällä Malajalam puhuva alueilla.