Ero Sunni ja AhmadiSunni vs Ahmadi

Sunnit ja Ahmadis kaksi lahkot muslims.Though kahden lahkojen uskovat Koraanin ja Mohammed, kaksi lahkot ovat erilaisia ​​monessa suhteessa, inluding heidän uskomuksiaan. Sunnien, joka tunnetaan myös nimellä Ahl as-Sunna tai Ahl as-Sunna wa 'l-Jama' h, ovat suurin denominaation Islam yhteisöä.

Verrattuna Ahmadis, sunnit pidetään puhdasoppisempaan. Yksi suurimmista eroista, jotka voidaan nähdä välillä sunnien ja Ahmadi on prophethood. Ahmedias eivät usko, että Mohammed on viimeinen profeetta. He uskovat, että Mirza Ghulam Ahmed of Qadian on profeetta, joka on tarkoitus tulla. Tämä on suuri loukkaus Islam, joka pitää Muhammed kuin viimeinen profeetta. Toisaalta, sunnit uskovat profeetta Muhammedia.

Vaikka Sunni lahko on pitkä historia, Ahmadia liike perustettiin vasta vuonna 1889. sunnit uskovat, että profeetta Muhammed ei nimetä seuraaja johtaa yhteisölle ennen kuolemaansa. Sen jälkeen kun Mohammed 'kuoleman, ryhmä hänen näkyvä seuraajansa valittiin Abu Bakr Siddique (profeetta' isä-in-law) kuin ensimmäinen kalifi.

Ahmadia liike perustettiin Mirza Ghulam Ahmad. Hän väitti olevansa luvattu Mahdi odottaneet muslimien ja Messias Kristuksen. Ahmadis uskovat elpyminen ja propogation islamin.

Sunni on sana, joka on peräisin Sunnasta, mikä tarkoittaa opetukset Prohet Mohammed. Tämä tarkoittaa, että Sunni on sana, joka viittaa seuraajat profeetta Muhammedia. Vaikka Ahmadia muodostettiin 19th century, nimi hyväksyttiin vasta vuosikymmen myöhemmin. Ghulam Ahmad in manifesti 1900 sanoi, että nimeä ei ollut viittaus hänelle vaan viittasi Ahmad, toinen nimi profeetta Muhammedin.

Yhteenveto1. sunnit ovat suurin nimellisarvo islamin yhteisöä.

2. Ahmedias usko Mohammed viimeisenä profeetta. He uskovat, että Mirza Ghulam Ahmed of Qadian on profeetta, joka on tarkoitus tulla. Sunnit uskovat profeetta Muhammedia.

3. Kun verrataan Ahmadias, sunnit pidetään puhdasoppisempaan.

4. Vaikka Sunni lahko on pitkä historia, Ahmadia liike perustettiin vasta vuonna 1889.

5. Ahmadia liike perustettiin Mirza Ghulam Ahmad. Hän väitti olevansa luvattu Mahdi odottaneet muslimien ja Messias Kristuksen.