Ero Hispanic ja EspanjanHispanic vs Spanish

Alunperin termi 'latinalaisamerikkalainen' käytettiin viittaamaan ihmisiin, kulttuuriin, ruokaa ja muita asioita, jotka liittyvät Hispania tai Iberian niemimaan käsittämän maat Espanja ja Portugali.

Kun asuttaminen New World Espanjan ja Portugalin, se on tullut merkitsemään kulttuuriin ja ihmisiin heidän pesäkkeitä, jotka ovat kulttuurisesti vaikutteita molemmissa maissa. Nämä maat ovat sopeutuneet kieltä kahden siirtomaavallat sekä niiden tapoja ja perinteitä. Sukunimet ihmiset näistä pesäkkeistä ovat kohteliaisuus Espanja ja Portugali kun monet heidän ihmiset ovat naivat siirtomaavallat.

Termi on yleisimmin käytetty Yhdysvalloissa viitata ihmisiä, jotka ovat peräisin Keski-Amerikan maihin, joilla on ollut pesäkkeitä molempien maiden sekä Yhdysvaltojen kansalaiset, jotka ovat Hispanic laskeutuminen. Sana 'latinalaisamerikkalainen' tulee latinan sanasta 'hispanicus', joka tarkoittaa 'peräisin Hispania tai Iberian niemimaalla.' Myöhemmin se tuli viitata espanjankielisten maailman ja vielä myöhemmin Espanjankielisen amerikkalaisia ​​kansalaisten Latinalaisen Amerikan laskeutuminen.

Termi 'Espanjan' toisaalta viittaa kaiken ihmiset, uskonto, musiikki, kieli, kulttuuri, perinteet, ja ruoka, joka koskee maan Espanjassa. Se viittaa Espanjan kansaa ja niiden erityispiirteitä. Kutsutaan myös espanjalaiset, Espanjan ihmiset ovat paleoliittisen ihmisiä kuin esi-isät. Myöhemmin keltit, Turdetanians, foinikialaiset, kreikkalaiset, karthagolaiset ja roomalaiset tulivat perustamaan siirtokuntia.

Espanjan kieli kutsutaan myös Español tai espanjaa. Se on Romance kieli Ibero-Romance ryhmä, joka kehitettiin vuonna 9. luvulla. Sitä puhuu lähes kymmenen prosenttia maailman 'väestöstä ja on yksi kuudesta virallisesta kielestä YK.Espanjalainen keittiö, toisaalta, koostuu useammasta äyriäiset ja vehnän vaikka se on vaikuttanut elintarvikkeiden muualta maailmasta. Paella, tortilla, embutido, chorizo, ja jamon ovat vain joitakin suosituimpia herkkuja.

Espanja on maa, jolla on pääasiassa roomalaiskatolinen väestö, ja se auttoi kristinuskon leviäminen ympäri maailmaa kolonisaation. Nykyisin 97 prosenttia sen väestöstä on roomalaiskatolinen useita pieniä uskontojen käsittää muun 3 prosenttia.

Sana 'espanjalainen' tulee vanhan ranskan sana 'Espaigne' ja Vanhan Englanti sana 'Speonisc', joka tarkoittaa 'Espanja' tai 'espanjalainen.' Sen ensimmäinen tunnettu käyttö Englanti kielellä oli 13-luvulla.

Yhteenveto:

1. 'latinalaisamerikkalainen' oli alun perin tarkoitus viitata ihmisiin, kulttuuriin ja muita asioita, jotka liittyvät Iberian niemimaan tai Hispania kun 'espanjalainen' käytetään viittaamaan kaiken liittyvät maan Espanjassa.
2. Nykyään 'latinalaisamerikkalainen' käytetään viittaamaan espanjankielisten ihmisiä kaikissa osissa maailmaa erityisesti Yhdysvalloissa, kun taas 'espanjalainen' viittaa kieleen, ihmiset, ruokaa ja muita asioita, jotka liittyvät Espanjaan.