Ero hindulaisuus ja SikhismiEroa on hindulaisuus ja Sikhiläisyys
esittely
Vaikka Intia on syntyi Sikhiläisyys ja hindulaisuus, kukin näistä uskomusjärjestelmät on erilliset arvot ja uskonnolliset käytännöt. Sikhejä seurata käskyt uskon että oli ajettu ulos Guru Nānak Ji, joka syntyi Talwandi, Pohjois-Intiassa, vuonna 1498 (Kaur-Singh, 2011). Hindulaisuus myös peräisin Pohjois-Intiassa. Kuitenkin se perustuu järjestelmään arvoja ja periaatteita, jotka kehittyivät heimot, jotka asuivat tällä alueella yli 40 vuotta sitten (Narayanan, 2010). Hindulaisuus ei perustanut yksittäinen yksilö, ja ei kehittynyt erottuva uskonnosta hengelliseen vastuut mies, tai polku pelastuksen.

Erot hindulaisuus ja Sikhiläisyys
On olemassa lukuisia eroja hindulaisuuden ja Sikhiläisyys. Hindulaisuus muodostaa joukko uskomuksia, jotka sisältävät perinteet ja rituaalit olisi noudatettava hindu uskovainen pituus hänen elämänsä. Rituaalit ja perinteet täytyy tehdä rituaali palvonta, käsite reinkarnaatio ja lopullinen yhtenäisyyttä atman, tai todellisen itsensä kanssa Brahman. Niihin kuuluu myös palvonta useita jumalat kautta valaistumisen (moksha), joka voidaan saavuttaa meditatiivinen käytäntöjä, kuten jooga (Narayanan, 2010). Perustaja Sikhiläisyys, Guru Nanak Dev Ji, opetti, että on olemassa erilaisia ​​polkuja, jotka voidaan lähestyä Jumalaa. Hän korosti kuitenkin, että se on vain jatkuvasti mietiskelemällä god että yksilöt voivat lähestyä häntä (Kaur-Singh, 2011). Vaikka hindut palvovat useita jumalat kuten Kali, Brahma, Ganesh ja Durga, sikhejä palvovat vain yhtä jumalaa.

Sikhejä pitävät kirjoituksia ja opetuksia Guru Nānak Ji, joita kutsutaan Guru Granth Sahib, sillä pyhiä tekstejä, jotka jumala annetaan johtavat heidät läheisyys hänen kanssaan (Ballantyne, 2002). Sen sijaan, hindulaisuus perustuu neljään Vedas kirjoitettuja 1200 eaa ja 100 CE (Narayanan, 2010). Kun sikhejä vierailla temppelissä, he eivät palvo perustaja uskontonsa, kun he painavat päänsä, vaan tehdä niin näyttää suhteen god. Mukaan Moliner (2007), Guru Nanak Dev Ji opetti, että uskovien tulisi keskittyä Jumalan hyvyydestä, sen sijaan löytää keinoja kirkastava näkökohtia heidän uskontonsa.

Guru Nanak Dev Ji myös lisäsi, että sikhejä eivät pidättäytymään ruuasta pitkiä aikoja tai jopa syleillä luostarielämä saavuttaa pelastuksen, kuten muistaen god kaikissa hetkiä elämän on kaikki, mikä on tarpeen luoda suhdetta hänen kanssaan. Hindulaisuus on erilainen teoria pelastuksen, koska se kattaa käsite saavuttaa moksha läpi useita käytäntöjä, jotka on suositellut Vedojen ja viisaat. Mukaan Narayanan (2010), moksha tai pelastus, voidaan päästä noudattamista uskonnollisten tehtävien tavanomaista tulosta palvontaa kuten Puja, käyttö jooga tekniikoita saavuttaa harmoniaa sielun, ja prosessi reinkarnaatio .Vaikka hindut eivät saa lihan syömisen, Sikhiläisyys ei ole tällaista ruokavalion rajoituksia sikhejä. Vaikka on olemassa lahkojen Sikhismi joka kehoittaa Sikhejä tulla kasvissyöjille, on ilmeistä, että Guru Nānak Ji vasemmalle tämä edellyttää yksittäistä harkinnan (Ballantyne, 2002). Hindut pelkäävät heidän pyhien ja valistuneen opettajat yli sikhejä tehdä. Monet Hindu temppelit ovat epäjumalia kuuluisan Hindu pyhien kuten Baba Lokenath, Chaitanya Mahaprabu, ja Ramakrishna; ja hindujen uskovat kunnioitan näitä epäjumalia aivan samoin kuin epäjumalia jumalat (Narayanan, 2010).

Sikhiläisyys ei sallita palvonta kaikki henkilöt, ja sikhien temppelit eivät sisällä epäjumalia kuuluisan sikhien luokanopettajaa. Toinen ero Sikhismi ja hindulaisuus on tekemistä kastiin järjestelmiä. Vaikka Hindu yhteiskunnalle on tyypillistä eri kasteihin eri tasoilla näkyvyyttä, Sikhiläisyys, kuten opettaa Guru Nānak Ji, edistää tasa-arvon käsitettä riippumatta sukupuolesta, kastiin, luokkaan tai etnisen taustan.

johtopäätös
On olemassa lukuisia eroja Sikhiläisyys ja hindulaisuus, vaikka molemmat uskonnot peräisin Pohjois-Intiassa. Ensinnäkin, hindulaisuus syntyi yli 30 vuotta sitten, kun Sikhiläisyys syntyi vain 5 vuosisatoja sitten. Vaikka Sikhiläisyys edistää palvonnan yhden jumalan, hindu uskovat palvovat monia jumalia ja jumalattaria. Hindujen ja sikhien myös erilaisia ​​palvonta käytäntöjä ja uskomuksia oikea polku pelastuksen.