Ero mahayana ja Hinayana buddhalaisuusMahayana vs Hinayana buddhalaisuus

Buddhalaisuudessa mitä kutsutaan 'ajoneuvo' tulkitaan vertauskuvallisesti, koska se viittaa jotain, että ihmiset käyttävät (ratsastaa) ja ristin ns harhainen shore (missä on kärsimystä) muuttamisesta valaistumisen rantaan (osavaltion Buddha). Yksi tärkeimmistä buddhalaisuuden oksat kutsutaan kuin Mahayana ja toinen on Theravada. Kuitenkin mahayana on usein kuvattu toisin Hinayana koska mahayana on dubattuna kuin 'suurempi, superior tai suurempi ajoneuvo', kun taas jälkimmäinen tunnetaan 'vähemmän, viallisia, puutteellinen tai vähemmän ajoneuvoa.'

Mahayana buddhalaisuus pidetään jotkut buddhalaiset kuin 'Bodhisattva Vehicle.' Sen ydin opetukset korostavat, että kaikilla on kyky tulla Buddha tai olla osavaltiossa buddhatila. Ne täytyy vain jatkuvasti viljellä kuutta paramitaa tai 'täydellisyyttä' (on 10 Theravada). Sitä on korostettu sisällä mahayana opetusta, että yksittäinen todennäköisimmin kykene saavuttamaan sellaiseen tilaan, kun hän edelleen asuu. Kuitenkin valtion voidaan vielä saavuttaa tulevaisuudessa. Mahayanassa jaetaan edelleen erilaisia ​​erityisiä opetuksia, mutta yleisessä mielessä se opettaa ihmiset monia periaatteita puhdistuksesta, jotta ne tai yhteiskunnalle kokonaisuudessaan voidaan nostaa korkeimmalle tasolle.

Hinayana opetukset ovat enemmän itsekästä. Se on harjoitettu valaistumisen ainoa harjoittaja (henkilökohtaisella tasolla). Joidenkin tulkintojen opetuksia Hinayana sisältyy lukuisia sääntöjä, selostuksen, sutria, ja kolmesta osasta Tripitaka (buddhalainen kaanoniin). Hinayana tunnetaan myös useat ammattilaiset kuin 'auto ihmisille oppimiseen.' Tämän käytännön Buddha 's opetuslapset tehtäväksi sekä kuunnella ja harjoitella opetuksia. Ne kuitenkin vain tavoitella henkilökohtaista vapautumista ja itsensä täydellisyyttä.Jotkut tutkijat tähän mennessä väittävät, että Theravada on synonyymi Hinayana. Kuitenkin suurin uskovat, että tämä shouldn 't olla kyse, koska Theravada on selvä haara buddhalaisuus taas Hinayana ei enää olemassa. Itse asiassa ne pidättyvät vertaamalla Hinayana ja Theravada koska entinen on hieman, halventava merkitys. Vastaavasti toiset omaksua Theravada sivukonttorin jääneet vanhan buddhalainen koulu, joka ei hyväksy opetuksia sutria mahayana.

Yhteenveto:

1. Buddhalaisuudessa Hinayana tarkoittaa 'pienempi tai huonompi ajoneuvo', kun Mahayana tarkoittaa 'suurempi tai parempi ajoneuvo.'
2. Hinayana opetukset korostavat henkilökohtaisen valaistumisen kun Mahayana opetukset korostavat henkilökohtaisia ​​ja massa (muut ') valaistumisen.
3. mahayana on yksi kaksi buddhalaisuus oksat Theravada on toinen.