Ero CET ja GMTCET vs GMT

Sekä CET ja GMT ovat aikavyöhykettä, jotka ovat näkymättömiä pituuslinjojen jotka osoittavat tietyn aikaleiman tiettyyn paikkaan. Aikavyöhykkeet ovat seurausta maapallon 's kierto ja asema mukaisesti aurinkoon. Koska puolet maapallon päin aurinkoa yhteen suuntaan, toinen puoli Maan on suljettu pimeässä. Maan on jaettu 24 osaan, jotka on merkitty näkymätön viivoja. Nämä näkymättömät viivat osoittavat nykyisen ajan kyseisessä paikassa.

'GMT' tulee sanoista 'Greenwich Mean' tai 'Meridian Time.' Tämä erityisesti aikavyöhyke perustuu Greenwich, Englannissa ja pidetään absoluuttisen aika viittaus maailman 'aika. GMT on aina vakio ja doesnt 't muutos loppuvuonna. GMT tunnetaan myös 'British Standard Time,' tarkkuus aika, sotilas aika (nimeltään Zulu aika), Coordinated Universal Time ja kansainvälistä aikaa. Se merkitään +0 tuntia. Viitaten Keski-Euroopan aikaa, se on yksi tunti ennen kyseisen aikavyöhykkeen.

GMT on keskeinen rooli maailman aika ja aikavyöhykkeet. Ensinnäkin, se on sovittu merkkiaine nykyisen ja virallisen ajan ympäri maailmaa. Käyttämällä Greenwichin aikaa oikeaa aikaa monissa kansainvälisissä paikoissa. Toiseksi se on myös lähtökohta joka aikavyöhykkeen ja sijaitsee keskellä aikavyöhykkeen kartalla. Se on periaatteessa aikavyöhyke viittaus kaikkiin muihin aikavyöhykkeitä. Kaikki muutokset aikavyöhykkeillä mitataan viitaten GMT. Kolmanneksi soveltaminen GMT on universaali. Se on yksi käyttää sotilaallisiin aikaa, koska tarkkuutta ja soveltuvuus moniin maihin. Koska aikavyöhyke, sitä käytetään pääasiassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa (joka sisältää pääsaarella Wales, Englanti, Skotlanti, ja Irlanti). Sitä käytetään viisi kuukautta ennen se kytkeytyy kesällä Britannian kesäaikaan. Kun kyseessä on Islannin, GMT haetaan koko vuoden.

Toisaalta, 'CET' tarkoittaa 'Keski-Euroopan aikaa', joka on aikavyöhyke käytetty ja mukauttaa 31 maassa, lähinnä Euroopassa ja Pohjois-Afrikkalainen kansakuntien aikana talven. Näitä maita ovat kansojen: Albania, Andorra, Itävalta, Belgia, Bosnia-Hertsegovina, Kroatia, Tšekki, Tanska, Ranska, Saksa, Gibraltar, Unkari, Italia, Kosovo, Liechtenstein, Luxemburg, Makedonia, Malta, Monaco, Montenegro, Alankomaat, Norja, Puola, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Espanja (paitsi Kanariansaaret), Ruotsi, Sveitsi, ja Vatikaani.CET on yksi 24 pitkittäinen aikavyöhykkeen jakolinjat Maan ja, kuten muut aikavyöhykkeet, se mitataan suhteessa GMT joka on aikavyöhyke vertailupiste. Viitaten Greenwich Mean Time, CET on yksi tunti sen jälkeen, kun GMT tai UTC. Se merkitään +1 tunti, GMT + 1 tai UTC + 1. Kuten GMT CET muuttuu myös viiden kuukauden kuluttua. Se korvataan CEST tai Keski-Euroopan kesäaikaan.

Yhteenveto:

1. GMT ja CET ovat molemmat aikavyöhykettä. Kuitenkin GMT on laajempi sovelluksia verrattuna CET. Se on pohjimmiltaan lähtöpiste kaikille aikavyöhykkeiden, joka sisältää CET.
2. CET sovelletaan 31 maassa, kun GMT sovelletaan kaikkiin maailman maihin. Sitä käytetään aktiivisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa (viisi kuukautta) ja Islanti (koko vuoden).
3. Sekä CET ja GMT vaihtaa toiseen aikavyöhykkeeseen viiden kuukauden kuluttua. Kytkin on tehty kesän koska kesäkaudella on laajennettu valoisuus ja johtaa enemmän liike ja työaikana. CET siirtyy 4. CEST (Keski-Euroopan kesäaikaan) ja GMT vaihtoja BST (British Summer Time).