Ero Persia ja persiaPersia vs Persian

Islamilainen tasavalta Iran on Keski- Euraasian maassa ja on yksi maailman 's vanhimmista sivilisaatioista. Se on perustettu vuonna 2800 eaa ja tiedettiin asuu mies alkaen 400000 vuotta sitten. Ennen 1935, se tunnettiin Persia alkaen persia joka hallitsi Irania välillä 550-330 eaa.
Se oli maailman 'suurin ja suurin imperiumi valvontaan Egypti, Libya, osissa Aasiaa Minor, ja Keski-Aasiassa, Makedonia, Afganistan, Pakistan, Irak, Jordania, Israel, Saudi-Arabia, Libanon, Syyria, ja suuri osa rannikkoalueilla Mustanmeren.
Kieli maassa on Persian joka juontaa juurensa 6.-luvulla, ja sillä on kolme erillistä vaihetta:

Muinaispersia joka on taivutettu kielioppi johon sovelletaan tapauksessa, numero, ja sukupuoli.
Lähi Persian eri kirjallisia ja suullisia muotoja.
Uusi Persian joka leimasi islamilaisen valloituksen Persia. Tänä aikana se oli virallinen kieli useita islamilaisen dynastioiden ja tuottanut maailmanluokan kaunokirjallisuutta.Sitä käytettiin toisena kielenä Etelä-Aasiassa, kunnes Englanti ja muita kieliä saavutti alueen, mutta se on jo jättänyt jälkensä ja vaikutusvaltaansa kielillä alueella. Dari tai Afganistanin persia käytetään Afganistanissa. Tajiki tai Tadzikistanin Persian käytetään Tadžikistanissa, Uzbekistanissa ja Venäjällä.
Iranissa, Persian kieli tunnetaan myös Persia. Se on kotoisin kielen nimeä, kun Persian on nimi, jolla tiedetään, että Englanti puhuvissa maissa. Persia käyttää iranilaiset osoittamaan eroa niiden kielen muiden Persian.
Termi tuli natiivi termi Lähi Persian joka on 'Parsik' tai 'Parsig' Vanhan Persian joka on 'Parsa' ja New Persian joka on 'Fars.' 'Persia' käytetään viittaamaan New Persian joka on yksi käytetään nykyään.
Termi 'Persian' kattaa kaikki näkökohdat Iranin tai Persian kulttuuri. Sitä käytetään viittaamaan erillisiä Iranin ruokaa, kirjallisuus, historia, ja kieli. Itse asiassa Persian Academy on tehnyt päätöksen nimeämisestä Persian kuin virallinen nimi kieltä. Tämä johtuu 'Persian' vastakohtana 'Persia' on jo laajalti käytetty julkaisuja ja asiakirjoja, jotka liittyvät kielen Iranin ja siksi on historiallinen ja kulttuurinen merkitys.
Yhteenveto:

1. 'Persian' on termi, jolla Iranin kieli on tiedossa Englanti puhuvissa maissa taas 'Persia' on termi, jolla sitä kutsutaan sen äidinkielenään.
2. Persian käytetään myös viittaamaan Iranin kulttuurin, kirjallisuuden, historian, ja elämäntapa, kun Persia ei ole.
3. 'Persian' on termi tiedetään suurin osa maailman useiden vuosisatojen ajan, kun 'Persia' on termi, joka on tiedossa Englanti puhuvissa maissa vasta hiljattain.