Ero Cajun ja Creole Cajun vs Creole

Cajun ja Creole ovat sanoja, jotka viittaavat tiettyyn lahkoon kuuluvien henkilöiden Etelä Louisiana. Vaikka sanat ovat tuttuja, ihmiset ovat harvoin tarkasteltiin eroja näiden kahden välillä.

Yksi tärkeimmistä eroista sanotaan, että Cajuns ovat maaseudun alkuperää, kun taas Creole on kaupunkien alkuperää. Verrattuna Creole, Cajuns tiedetään olevan ihmisiä, jotka ovat enemmän uskonnollisia, klikkihenkinen ja elää yksityiselämää.

Creole maailma on jäljittää Espanjan sana 'criollo', joka tarkoittaa 'paikallinen tai native'. Sana käytettiin kuvaamaan asioita, jotka olivat osa New World aikana ranskalaiset ja espanjalaiset ohjattu Louisiana. Myöhemmin sanaa on käytetty kuvaamaan ihmiset tältä alueelta.

Päinvastoin kuin Creole, Cajuns ovat Acadian laskeutuminen. Acadians olivat itse asiassa Ranskan uudisasukkaat New Brunswickin ja Nova Scotia. Kun Englanti heitti Acadians ulos Kanadassa vuonna 1755, heillä oli siirtyä Louisiana. Louisianassa, Acadians sekoittaa Ranskan-kreolit, espanjalainen, saksalaiset, Anglo-amerikkalaiset ja Native-amerikkalaiset. Tämä johti muodostumista uuden etnisen ryhmän '' Cajuns.Toinen merkittävä ero, joka voidaan nähdä välillä Cajun ja Creole on niiden elintarvikkeissa. Elintarvikkeiden Creole on Afro-Euroopan joidenkin Ranskan hohto. Toisaalta, Cajun elintarvikkeet on ranskalainen vaikutus.

Voidaan myös nähdä, että kaksi lahkojen ihmiset käytännössä ja rakastavat erilaisia ​​musiikki. Voidaan kuitenkin törmännyt monia yhtäläisyyksiä musiikin välillä Creole ja Cajun musiikkia. Missä Cajun musiikki on enemmän jazz-suuntautunut ja blues-pohjainen, Creole musiikki on enemmän Karibian ja Länsi-Afrikkalainen tuntea sen.

Yhteenveto

1. Cajuns on maaseudun alkuperää, kun taas Creole on kaupunkien alkuperää.
2. Verrattuna Creole, Cajuns tiedetään olevan ihmisiä, jotka ovat enemmän uskonnollisia, klikkihenkinen ja elää yksityiselämää.
3. Creole maailma on jäljittää Espanjan sana 'criollo', joka tarkoittaa 'paikallinen tai native'. Sana käytettiin kuvaamaan asioita, jotka olivat osa New World aikana ranskalaiset ja espanjalaiset ohjattu Louisiana
4. vastoin Creole, Cajun on Acadian jälkeläinen. Louisianassa, Acadians sekoittaa Ranskan-kreolit, espanjalainen, saksalaiset, Anglo-amerikkalaiset ja Native-amerikkalaiset. Tämä johti muodostumista uuden etnisen ryhmän '' Cajuns.
5. elintarvikkeiden Creole on Afro-Euroopan joidenkin Ranskan hohto. Toisaalta, Cajun elintarvikkeet on ranskalainen vaikutus.