Ero muslimihallinnon ja British sääntö IntiassaMuslimihallinnon vs British Rule Intiassa

Intia on ollut eri imperiumit ja hallitsijoita eri puolilta maailmaa. Nykyisin Intia on luokiteltu yhdeksi alikehittyneet maat, mutta rikas kulttuuriperintö ja kulttuuri menneisyyden asuu edelleen Intiassa. Oli kaksi imperiumit historiansa joka muutti koko kasvot Intiassa. Yksi oli muslimien imperiumi joka hallitsi Intiassa yli 250 vuoden ajan. Toinen oli brittiläisen imperiumin, joka kesti 100 vuotta tai niin. Olkaamme tiiviisti näyttää jokaisen yksi kerrallaan.

muslimihallinnon

Noin 1528, suuren valtakunnan ylitti Intian niemimaalle kaukaa lännestä Baluchistanin Bengaliin idässä ja ylhäältä Kashmirin pohjoisesta Kaveri altaan etelässä. Muslimihallinnon venytetty koko vuosisatojen samalla hallitsi Khilji, Tughlaq, Lodhi ja Mughal dynastiat.

Mughal Empire oli poliittisesti erittäin voimakas ja hallitsi maata kauimmin. Se tarjosi järjestelmän hallitus, joka jakoi paljon ideoita sulttaanikunta sekä tuo oman valtava ideoita. Mughal Empire tuli uutta kehitystä Intiassa. Monet nykypäivän 's arkkitehtuurin rakensi suuri muslimien imperiumit kuten Taj Mahal, joka on maailman kulttuuriperinnön muistomerkki. Ylimääräinen ja näyttävästi yksityiskohtainen monumentit tulivat kaikki sisällä Mughal Empire. Intian talous kukoisti Mughal sääntö. Muslimi sääntö seurasi Islam ja oli kulttuurisesti suvaitsematon kohtaan mistä tahansa muusta uskonnosta.

British sääntöVuonna 1858 sen jälkeen, kun Britannian hyökkäsi Intia, Queen Victoria tehtiin olla keisarinna Intiassa. Brittiläinen Intian Empire koostui kahdesta alueesta: British Intian ja Native valtioiden tai ruhtinasperheestä valtioissa. Vuonna ruhtinasperheestä valtioissa, British ei suoraan hallitsemaan valtioita, vaan erillinen hallitsija voisi varmistaa, että paikat olivat vielä heidän silmänsä. Oli 565 Princely pannessaan Intian niemimaalle itsenäistyi Britanniasta elokuussa 1947.

Brittiläinen imperiumi oli poliittisesti erittäin vahva. Se teki lait sitovat alkuperäisasukkaat joka tietenkin oli vastattu hyvin vakavasti. Britannian hallitsijat olivat hyvin hallitseva kohti Intian ihmisiä.

Brittiläinen imperiumi tuonut monia teollinen kehitys Intiaan. Vaikka arvosteli suosituin East India Company oli yksi suurimmista silkkiä ja puuvillaa teollisuuden tuolloin. Rautatiepalvelut ja uudet tiet kehitettiin alle British sääntö. Talous kohtasi laskua niiden sääntö. Brittiläinen imperiumi ei koskaan hyväksytty intiaanit. Brittiläinen imperiumi jäljellä Intiassa vuonna 1947.

Yhteenveto:

1. muslimihallinnon seurasi Intiassa yli 200 vuotta, kun taas British sääntö lähes 100 vuotta.
2. muslimihallinnon koostui yli 50 hallitsijat eri dynastioiden, kun britit olivat 20 viceroys niiden aika.
3. muslimihallinnon oli uskonnollisen suvaitsemattomuuden kaikkiin muihin uskontoihin kun British osoittanut mitään tällaista taipumuksia.
4. muslimi hallitsijat valmistettu eri kulttuurin kehityksen, joka on edelleen olemassa maassa, kun taas Britannian sääntö keskittynyt teollisuuden ja kaupan kehityksestä.