Ero katolinen ja Jehovan 's WitnessKatolinen vs. Jehovan 's Witness

Uskonnolliset järjestöt, jotka väittävät ovat säilyttäneet kristinuskoon lukumäärä kasvaa. Kaksi niistä on katolisen ja Jehovan 's Todistaja. Mutta vaikka niiden opetukset perustuvat vain yhteen pyhä kirjoitus, joka on Raamattu, erot ovat edelleen avoimia välillä. Opetukset Molempien ryhmien perustuvat siihen, mitä Jeesus opetti, kun hän oli täällä maan päällä, mutta henkilöllisyys Jesus on erilainen. katolilaiset pitävät Jeesuksen Jumala itse perustuu Trinity '' liitto Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen yhdessä jumaluuden C kun Jehovan 'todistajat uskovat, että Jeesus on Son kaikkivaltiaan Jumalan Jehovan.

Katoliset ja Jehovan 'todistajat eroavat monissa muissa opetuksia kuten liittyvät tuonpuoleiseen. Katoliset uskovat ikuiseen helvettiin, taivas ja ajallinen kiirastuli. Hyvät ihmiset saisivat tulla taivaat St. Peter ja huonoja ihmiset olisivat ikuisesti rangaista helvettiin. Toisaalta, Jehovan 'todistajat uskovat, että kuoleman jälkeen, kuollut henkilö ei tunne, nähdä tai kokea mitään ennen Jehovan' s tuomiopäiväksi, jossa sota tapahtuisi välillä Jehova ja hänen vihollinen Saatana paholainen. Kun Tällöin kaikki kuolleet ihmiset nousevat haudoistaan ​​ja olla heidän rakkaansa uudelleen.

Jehovan 'todistajat tunnetaan parhaiten heidän ovelta talon saarnaa jossa ne matkivat Christ' s esimerkki täällä maan päällä, kun hän opetti evankeliumia ihmisille. Ne eivät myöskään ylistämän mihinkään uskonnolliseen idoleita ja symboleja toisin katolilaisia. Jehovan 'todistajat pysyvät poliittisesti neutraali, eli ne Don 't äänestää ketä ehdokasta tahansa vaalien aikana. Ne eivät myöskään siedä isänmaallisuutta: ne eivät osallistu mihinkään sotilaallisen toiminnan, tervehdys tai pantata uskollisuutta lippuja, tai laulaa jännitys tai kansallismielisiä kappaleita. He uskovat, että Jumala 's kuningaskunta on ainoa hallitus, johon niillä on oltava eniten uskollisuutta. Ne eivät myöskään juhlia juhliin, kuten syntymäpäivät ja muut uskonnolliset juhlapäivät, joilla on pakanallinen alkuperä. Samaan aikaan kirkon ja politiikka on suuri liitäntä tänään, joka epäsuorasti aiheuttaa aktiivista osallistumista sen jäsenten sotilaallista toimintaa ja muita isänmaallisia tekoja. Yksittäiset katoliset harjoitella freewill päättäessään jonka ehdokas he äänestävät kaikissa vaaleissa.

Kaste harjoittavat sekä symbolina uusille jäsenille, että he ovat jo tehneet päätöksen sisällytetään ryhmän sisällä. Mutta ne ovat tehneet eri tavoin. Katoliset kastaa uusia jäseniä jalkaväen. Pää vauva olisi kevyesti kaataa pyhällä vedellä ja se tapahtuu virallisessa seremoniassa pappi. Toisaalta, Jehovan 'todistajat kastaa uusia jäseniä, jotka ovat ainakin tunnettuja niiden perusopetuksia. Koko keho olisi upottaa veteen ja tämä tapahtuu aikana kokoonpanot ja yleissopimusten missä seurakunnat sidottujen paikkoja kerätä kuulla erityisiä keskusteluja ja esityksiä.

Vaikka niiden opetukset molemmat perustuvat samasta kirjasta, joita ne pitävät Jumalan Sana, Raamattu, kaksi ryhmää ovat edelleen ristiriitaisia. Jotkut katolinen Raamatut oli lisätty seitsemän ylimääräistä kirjaa, kun taas Jehovan 'todistajat kiinni vain alkuperäisen kuudenkymmenenkuuden. Raamattuja käytetyin katoliset eivät sisällä Jumalan nimeä, joka on Jahve / Jehova, kun taas Jehovan' todistajia 'virallinen Raamattu joka on uusi käännös Raamatun korostaa tarvetta tunnustaa God 'nimi.

On myös suuri ero puhumme johtajia molemmissa ryhmissä. Katolinen ministerien on tehtävä korkeampi koulutustaso, jotta sillä olisi täyttä ymmärrystä historiasta, käytäntöjä ja uskomuksia katolilaisuuden. Vaikka Jehovan 'todistajat tunnistaa kaikki sen jäsenen' ministerit 'ohjattuna miehet tunnetaan vanhimpia ja avustavia palvelijoita jokaisessa seurakunnassa, jotta sillä olisi organisaatio. Katolinen ministerit eivät saa mennä naimisiin, kun avioliitto on sallittu kaikille Herran' s todistaja.Sekä katoliset ja Jehovan 'todistajat jo kohdannut erilaisia ​​asioita, jotka testasivat uskottavuutta uskonnollisen organisaation. Mutta se on aina ajan jokaisen yksittäisen mikä uskonto he kuuluvat.

Yhteenveto:

1. katoliset ja Jehovan 'todistajat molemmat perustavat opetuksensa Raamattuun.

2. Molemmat uskovat kuoleman jälkeiseen elämään, mutta eri tavalla '' katolilaisten on ottaa kuolematon sielunsa, kun taas Jehovan 'todistajat on kuolleitten ylösnousemus.

3. Katoliset tukevat politiikkaa ja sotilaallisten palvelut, kun taas Jehovan 'todistajat don 't.

4. Kaste harjoittavat molempia, mutta eri tavalla '' katolilaisten imeväisten kasteen taas Jehovan 's Silminnäkijät, joiden perusopetus tiedetään henkilölle.